fredag 18 mars 2016

BILDER, BILDER...


TANTOLUNDEN i Stockholm...
...hit anlände vi i onsdags eftermiddag efter besöket på Akademiska. Gångavstånd till city, ja, man ju  ta tunnelbanan också, men det är ganska trevligt att promenera längs bl.a. Hornsgatan...Numera, på äldre dar, är det inte de många butikerna som lockar, utan det stora utbudet av konstgallerier, främst dom som visar fotokonst!
 

Igår förmiddag hann vi knappt påbörja vår promenad mot city, förrän Arne fick ett telefonsamtal från Kjell Öberg på Akademiska. Det ska va´en professor till att få fram ett svar från röntgen så snabbt!!! Det blev ett positivt utlåtande både från PET-undersökningen och datortomografin! Och lättade kunde vi  fortsätta vårpromenaden i den soliga huvudstaden!


LILJEVALCHS...
...har tillfälliga lokaler mitt i city, inte långt från Kulturhuset, och här beskådade vi Vårsalongen. Här fanns måleri, skulpturer, installationer, broderi m.m. Härligt att se all denna kreativitet! Här är två verk av vår vän Jan Lindsgård...


VERNISSAGE...
 ...i går kväll på Hotell Hilton. Här strålade Stockholms fotoelit samman, plus vi två smålänningar, för att se Thron Ullbergs fina bilder...Ett arrangemang av GALLERI AXEL.


KUKLTUSHUSET...
 ...Vivian Maiers bilder...


...Nyöppnade galleriet MINDEPARTEMENTET på Skeppsholmen; spanjoren Alberto Garcia-Alix bilder...
Ja, så har vi förstås varit på Fotografiska och Moderna Museet också...
Men nu känns det som huvudet är fullt av bilder, så imorgon bär det av söderut mot Småland igen...!!!


Hej då Stockholm! Tack för den här gången! Vi ses väl nå´n gång igen!!!

2 kommentarer:

  1. Skönt med positivt besked! Vi var på en liten fotoutställning nyligen, men annars blir det sällan. Det får nog bli en tur till Fotografiska snart! ;)

    SvaraRadera
  2. Så skönt med snabbt och positivt besked! Härlig konstrunda! HAen bra fortsättning på påsken!

    SvaraRadera