fredag 20 juli 2012

TYNGDLYFTARE.


Under en veckas tid har Arne pysslat om skivan som han gjutit till vår köksö. Varje dag har han troget vattnat på skivan, för den ska ju torka lååååååångsamt! (Som om det inte skulle räcka med ALLT regnvatten!?) Så kom då dagen när skivan skulle bäras in och läggas på plats... Ja, den väger ju en bit över 100 kg, så här behövdes bärhjälp... Vår son Tobias och hans kompis Tore kom till undsättning...


 
Yes!!! Skivan är på plats! Arne studerar resultatet, medan "pojkarna" intar matbordet.


Beställningsmiddag... Potatis, köttfärsbiffar, stuvad spenat och.... brunsås! En oanad kombination!
Men så ska de´va´! För så har alltid farmor gjort, säger Tobias. Vår matglade son har en absolut favorit vad gäller matlagning, nämligen sin farmor. (Men storasyster ligger inte långt efter förstås!) Att farmor alltid serverade denna kombination, berodde på att farfar inte var så förtjust i spenat, och därför fick brunsås. Åtskilliga är de gånger, då Tobias suttit med vid farmor och farfars runda matbord och blivit serverad farmors goda mat. Men Tobias vill förstås ha "allt", och det faller även kompisen Tore i smaken. ( Och jag brukar få godkänt. Men det klart, säger sonen, det går inte upp mot farmors!)


När efterrätten kom på bordet, ville också Arne vara med... Dannemoragröt med grädde och jordgubbssylt! Den absoluta favoritefterrätten i vårt hus! Även den efter farmors recept. (Jo, jag brukar få godkänt på den också! Men hur kan det komma sej, säger sonen, att farmors i alla fall är snäppet bättre?!)
                                                                                                                   /Inga-Lill/       

1 kommentar:

  1. Visst är det mycket jobb när man är hemma på sommaren. Vila får vi göra på vintern. Så roligt att få nytt i köket. Hos oss ska ett nytt golv i vardagsrummet läggas in och det medför målning av både tak och väggar. Hoppas vi ska bli klara med det innan vi drar söder ut igen.
    Det var en ovanlig kombination med spenat till köttbiffarna, brunsås är ju ett måste.
    Vi kanske kontaktar er för lite info om Marocko, ni har gett oss nyfikenhet på det landet.
    Ha det gott.

    SvaraRadera