fredag 27 januari 2012

HUSBILEN I MAROCKO

Torsdag 26 januari


Vi lämnade Lidlparkeringen kvart i sju på morronen och var framme vid hamnen en kvart senare. Hade tänkt äta frukost under tiden vi väntade på att få köra ombord, men vi fick i princip slänga i oss cornflakes, mackor, jos, te..., för först var det fram till biljettluckan och efter ytterligare en liten stund fick vi köra ombord. Det var ca 15 husbilar ombord, nästan alla fransmän.  Båten var fin med bekväma fåtöljer att slå sej ner i. det började ljusna och vi såg Gibraltar avteckna sej i väster. Efter ca 50 min var vi så i Ceuta! Nu skulle vi till Marockanska gränsen men åt vilket håll låg den!? Vi hakade på en engelsk husbil, som vi antog skulle dit... Och så helt plötsligt ett myller av människor (det var som en myrstack!) och så blev det stopp... Tullen!Nu gällde det att ha ALLA papper och ifyllda blanketter plus passen tillhands! En KaftanMan knackade på bilrutan och visade att vi skulle ut. Han kollade ALLA våra papper, och sa: (kunde engelska) Nej, nej inte två fordon på en person! (Husbil 0ch vespa står på Arne) Nya blanketter att fylla i; vespan på Inga-Lill! Så fram till passkontrollen; noggrann genomgång av pass och ifylld blankett däri, sen stämpel Därefter till fordonskontrollen, mycket noggrann genomgång av ALLA papper och blanketter! Sen fick vi sätta oss i bilen, nu ville KM ha 5€, men han fick 4. Körde nga meter, sen poliskontroll; kollade noga passen kom in i bilen, drog ut lite lådor och kollade runt. Frågade om vi hade vapen. Körde ytterligare nga meter... Koll av alla fordonspapper, och så ytterligare en koll av polis, men han tittade bara in i bilen!  Pust! Nu var vi i Marocko! ( Har inga bilder från gränsövergången, fotografering var förbjuden där)


Vi körde västerut mot Tanger, genom ett vackert och kuperat landskap. Vägen var fin men, delvis tvåfilig, med bl.a. betande kor på vägrenen och en man med skottkärra! Vid 11.30tiden kom vi till ställplatsen i Larache. (Vi trodde att GPSen fått fnatt beträffande ankomsttiden, men så kom vi på att vi skulle vrida tillbaks klockan en timme!)

Ställplatsen i Larache N35°09´42,0 W006°08´32,5Dagens etapp

Fredag 27 januari

Otroligt! Vi har kommit till en helt annan värld! Eller rättare sagt; en helt annan världsdel, vi är i Afrika!


Vi lämnade Larache på morgonen, efter en sväng i "city",och for vidare söderut. Överallt längs vägen går, står och sitter det människor1 Kor, får och åsnor beta rvid vägrenen, vaktade av sin herde. Vild hundar strövar sakta omkring eller ligger överkörda vid vägkanten. några fåglar kalasar på ett kokadaver ... skräp ligger överallt...Män, kvinnor och barn kommer ridande på åsnor, eller sitter på hästkärror. Ja, det är onekligen en annan värld!
När vi kört några mil kom regnet... och det var inte lite! Det formligen VRÄKTE ner och stora sjöar bildades på vägen!!! Där fick vi regn så det räckte, efter att ha varit helt regnfria sen vi åkte från Sverige!


I Rabat fick vi plötsligt en stor Carrefourbutik vi stannade gick in för att handla. Vilka låga priser; en baguette kostade i sv. kr. 1,50 härlig olivmix 15:- kg. två jättefina bakelser 5:- st.


Vi är nu på campingplatsen Ocean Bleu i Mohammedia några mil norr om Casablanca
N 33°44´13,7 W 007°19´24,7
Dagens etapp.

4 kommentarer:

 1. Oj, det syns att det är en annan del av världen än den vi är vana vid. Men skönt att det trots lite stök vid gränsövergången gått bra. Tur att det finns internet även i Afrika så vi får lite rapporter ;) Kan ju försöka höras på Skype någon dag. Ha det gott!
  Kram Cornelia

  SvaraRadera
 2. Vilket äventyr....skulle så gärna våga mig på men just nu får det räcka med Europa. Fast vi har lite tankar på att fara över bara över dagen och undrar, kan man stå på den parkeringen över dagen som ni stod på vid Palmones väster om Gibraltar vid Lidl?

  Trevlig resa:)

  Leena

  http://husbilslivet.wordpress.com/

  SvaraRadera
 3. Så roligt att få "hänga med" er till Marocco. Kul ide, med att ni lägger upp vart ni är, med bild på kartan. Fortsatt lycka till på resan.
  Trevlig helg/ Yvonné

  SvaraRadera
 4. Hur fick ni tag på gasol? Vatten? Fungerar en vanlig GPS utan tillägg? Fungerar SVT World?

  SvaraRadera