tisdag 17 januari 2012

FORTSÄTTNING....


Julen är även slut i Frankrike.

Juradistriktet är underbart vackert på sommaren, men visade sej vara minst lika fashinerande i vinterskrud! rimfrost på träden, och frostbiten mark. Men våren kändes ändå i luften.

I Frankrike kör oftast genom Juradistriktet där ligger den lilla byn Poligny, känd för sin Comtéost, som produceras i trakten omkring byn. Vid torget i byn finns flera ostbutiker med ett enormt utbud av delikata ostar (inte bara comté!) Vi passade även på att köpa gott fikabröd i  "partisseriet" mitt emot "vår" ostbutik.


Några mil söder om Poligny, stannade vi vid Fågelparken (på sommaren står det alltid mycket husbilar här men nu var vi ensamma) för att prov smaka osten och njuta av bakverken.

Förra inlägget satt vi på posten i Lacoste där var trögt, internet försvann ibland. Nu sitter vi på Mc Donalds i Apt här fungerar det mycket bättre.

Ikväll ska vi äta middag tillsammans med våra vänner i Lacoste.1 kommentar:

  1. Ser mysigt ut! speciellt åkrarna och ostaffären! Nu har jag kommit hem från gympan och det var bara sex pers. Så har jag haft gitarr idag och på torsdag har jag engelskaprov :) skanar er och längtar till nästa gång jag får följa med er på en resa i husbilen! Puss och kram ebba! <3

    SvaraRadera