Husbilen


 

 Plåtisen, vår tredje husbil, en RapidoVan V 56.

Vi hade ju funderat ganska länge på en Plåtis, kanske för att vi i princip alltid åker söderut på våra husbilsresor, och inte har något behov att vistas inne i bilen annat än att sova och laga mat! Vi ligger inte stilla i längre perioder, vill gärna flytta på oss och upptäcka nya resmål... många gånger på smala och dåliga vägar, då är framkomligheten bättre med en Plåtis...
I januari 2015 började så Plåtisjakten... Både begagnat och nytt, men de allra flesta bilar kändes mörka och trånga, hade små kylskåp som man fick inta krypläge för att öppna, och så gott som alla hade sängar på tvären eller långbäddar, vilket vi inte gillar!
Efter mycke letande hamnade vi så hos Bengt i Örkelljunga, (8 feb 2015), och där bara stod den... ...stor och luftig i jämförelse med de flesta andra plåtisar, stort högt kylskåp plus stort frysfack, och fransk bädd... Så det var bara att slå till!
Men...vi är ju som vi är... och en Plåtis är ju som den är... och vi vill gärna sätta vår egen personliga prägel på saker och ting, och göra om det som går att göra om...till det bättre! ( Ja, det är förstås Arne som  klurar ut vad som kan göras, och som omsätter det i praktiken! Med mitt, Inga-Lills, godkännande förstås!)

 Auto:ident utförde foliering och bilen fick även en Mr.CAP. behandling.

Det stora "skåpet" gjorde att man var tvungen att öppna hela skjutdörren för att komma in eller ut...Inte speciellt smart, särskilt när det regnade...!
Så vi bestämde oss för att ta bort skåpet och bygga ett nytt, i anslutning till den befintliga "köksbänken", för att på så sätt även få större bänkyta i köksdelen.Jo, det var en hel del att klura på... bl.a måste lite av det upphöjda golvet tas  bort, en hel del elektriska kontakter flyttas, liksom det elektriska fotsteget...Vi är mycket nöjda med bilen och ombyggnaden...
...men det finns ytterligare några små förbättringar att göra!!!Detta är vår förra husbil, en Burstner
Aviano 684 -08, som vi bytte hösten -09 mot vår Hobby. Vi ville sätta vår egen prägel på bilen, så vi gjorde om den en hel del både ut- och invändigt.

 Utvändigt är bilen belagd med en foliering, utförd av Autoident i Jönköping.

                                                                                                                                                                    Den randiga orginalklädseln byttes ut mot en i skinn och tyg. Arbetet utfördes av Solbacka Sadelmakeri i Jönköping.Arne gjorde om en hel del invändigt, bl.a. flyttade han elpanelen och gjorde nya skåp, luckor och hyllor.I december 2009 köpte vi vår Vespa, och Arne monterade ett MC-ställ bak på bilen. Vespan har vi haft stor glädje av!