torsdag 2 mars 2017

LISSABON


Idag checkade vi in på Lisboa Camping tidigt på förmidda´n... efter många avfarter och kringelkrokar på motorvägar hit och dit!
Det strulade lite när vi kom körande på motorvägen söderifrån, och skulle betala  broavgift i betalstationen för att komma över till Lissabon;  många bilar och köer... Då lyckades vi komma fel... upptäckte vi när vi kom fram till "betalningen", och var därför tvungna att backa... och tränga oss in i en annan kö... Tacksamma för att ingen tutade irriterat, utan släppte fram oss!!!


Från campingen tog vi buss 714 in till centrum, en resa på drygt en timme. Det är helt otroligt att det går att manövrera en stor buss på Lissabons smala gator, bland bilar, spårvagnar, andra bussar, sopbilar, tuk-tuk... Ibland blir det totalstopp, och då blir det ett evigt tutande...Vid ett tillfälle kom inte en spårvagn fram, den stod still och tutade ett bra tag på en obemannad Vespa, som stod i vägen... Till slut fick spårvagnsföraren gå ut och flytta på Vespan!


"Mitt i smeten" var slutstationen för bussfärden, och där klev vi ut mitt i Lissabon, och stod som fallna från skyarna... Länge stod vi och bara betraktade omgivningen, innan vi kunde bestämma åt vilket håll vi skulle börja utforskningen av denna stad!!! Och så sakteliga kom vi igång...!

Framåt femtiden satte vi oss på bussen "hem" till campingen igen, ganska så trötta efter alla intryck, efter att ha vandrat omkring i denna "intensiva" stad i många, många timmar!
                                                                                                                                     Inga-Lill


3 kommentarer:

 1. Där ser man vist blev det bilder. Lisboa Camping har vi besökt två gånger när barnen hälsade på i Portugal.
  Ha en fortsatt bra färd

  SvaraRadera
 2. Hej, nästa vecka efter att Algarve Cup är slut kommer vi att köra upp till Lissabon. Vore därför tacksamma om ni kan ge oss koordinaterna.

  SvaraRadera
 3. Lissabon är en trevlig huvudstad tycker jag. Inte alltför stor!

  SvaraRadera