Favoritplatser

 CHEZ MARCEL

Av alla de ställplatser vi besökt är Chez Marcel en klar favorit. Här bor vi med Vespaavstånd till bl.a. Ste-Maxime och St-Tropez. Den trevlige Marcel styr stället med järnhand, han trixar och donar så att alla ska trivas. Ställplatsen har sin egen pizzabagerska, som varje kväll tänder sin vedeldade ugn och bakar pizzor på beställning. I kvällningen kommer även frukt-och grönsaksbilen och trixar in sej bland husbilarna.( Med en kvinna vid ratten!) Vid 19.30-tiden kommer Marcel åkande på sin fyrhjuling, för att ta upp brödbeställningar till nästkommande morgon. En härlig ställplats ett stenkast från Medelhavets strand.EURONAT

Euronat, som ligger nordväst om Bordeaux, är Europas största naturistcamping, 335 ha stor och med ett köpcenter som innehåller 28 butiker. Där finns, förutom två välsorterade livsmedelsbutiker, bl.a. fisk-och charkuteributik, vin-och delikatessbutik (med underbara "färdigrätter"), bageri/konditori med ett enormt utbud, samt ett antal restauranger. Husbilsplatserna är väl tilltagna, och ligger på gång/cykelavstånd till den milslånga sandstranden. I Frankrike finns många naturistcampingar, de som vi har besökt har varit mycket fina och välordnade.

PROVENCE

Vi bara älskar Provence!!! Det provencalska ljuset, de intensiva dofterna, färgskiftningarna och det mjukt böljande landskapet; allt är så förödande vackert och rofyllt. I de små pittoreska byarna hörs ett sorl av röster från bybor och tillresta turister, som tar sej ett glas vin, en öl eller en espresso på någon av de otaliga uteserveringarna. Varje by har sin egen marknadsdag en bestämd dag i veckan, då man kan köpa närproducerade grönsaker och frukter, kryddväxter, oliver och olivolja, honung, ost och vin, marmelad,saft och tapenade.  Och så tvål förstås; i alla regnbågens färger, och vid säsong den eftertraktade svarta tryffeln. En provencalsk marknad är en kaskad av dofter, smaker och färger!  Vår FAVORITBY  är LACOSTE, där vi har en alldeles egen privat ställplats hos en av våra franska vänner. Vilken lyx! I Lacostes närhet finns åtskilliga små byar med atmosfär; Menerbes, Bonnieux, Gordes, Roussillon, Lourmarin...m.fl. I de flesta av dessa byar finns ställplatser/husbisparkeringar och lite här och där campingplatser. I Provence är det idealiskt att låta husbilen stå och ta sej fram med Vespa; det är då man upplever det underbara Provence med alla sinnen!

Vår favoritby Lacoste

Lacoste

Vår alldeles egen privata ställplats i Lacoste