måndag 15 juli 2013

LIVET PÅ EN NATURISTCAMPING


Cikadornas envisa felande har tystnat för dagen, de nytvättade gröna, svarta och orangefärgade handdukarna vajar för kvällsbrisen upphängda på klädstrecket. Från grannen bredvid hörs ivriga röster och glada skratt...Det kvällas på en naturistcamping i södra Frankrike.
Här har vi levt våra liv i drygt en vecka nu... Vi går till den lilla butiken och köper vårt bröd, något gott till fikat, eller kanske lite pommes frites till köttet vi grillar på kvällen,  vi pratar några ord med våra tyska grannar, ser den gamla damen som långsamt promenerar förbi med sin likaledes gamla hund, ser den unga mamman som kommer körande med sitt barn i vagnen, pappan och den ca 10-åriga sonen som skrattande och stojande är på väg till duschen, den gamle mannen som stödjer sej på käppen... Vi klappar och pratar med grannens vackra och spinnande katt, som helt accepterat oss som goda grannar. Varje gång jag går för att diska vår disk, går jag förbi det äldre paret med sin multihandikappade vuxne son, vi hälsar glatt på varandra, och, om det är morgondisken jag kommer med, önskar vi varandra en trevlig dag.


En helt vanlig dag på en helt vanlig camping...Nja inte helt vanlig, eller...??? För här går alla omkring nakna, om vädret tillåter förstås. Ibland undrar jag var de där "perfekta" kropparna finns, de kroppar som varje tidningsblaska översvämmas av och som så många vill efterlikna. Nej,  på en naturistcamping finns de i alla fall inte, här finns kroppar som lever och har levt sina liv, med allt vad det innebär av skavanker och olikheter. Jag känner ibland en oerhörd vördnad för de människor, som trots sina ibland otympliga  kroppar, känner en glädje och en stolthet att finnas till. Att det vackra finns inuti en människa...

Så... en skål för livet och att just DU är som du är; en mycket speciell och unik person!!!

                                                                                                                          Inga-Lill

3 kommentarer:

 1. Ja ni ser verkligen ut att njuta av sol och värme.
  Ha det fortsatt gott och njut av livet.

  SvaraRadera
 2. Det är möjligen inte Cap de' Agde? Där har vi varit ett par ggr under vår resa ner till Spanien. Jag håller med om att man på en naturcamping inte bryr sig om kroppen på personen, utan det är just som ni säger, det som finns inuti.

  Vi stannade till på "vår" camping på väg hem i år, El Templo, som ligger söder Barcelona. Det är en fantastisk anläggning med en fin terasspool, bubbelpool samt en lång fin sandstrand nedanför anläggningen. Där har vi stannat till varje gång vi har varit på väg hem från övervintringen. De är så välskötta campingarna.........

  SvaraRadera
 3. Underbart med folk som vågar gå nakna, vilken form deras kropp än har. Det här är människor som är trygga i sig själva.

  SvaraRadera