onsdag 24 juli 2013

STÄLLPLATSEN I DIGOIN


Ställplatsen i Digoin... som inte fanns!!! Efter att ha kört i över åtta timmar siktade vi in oss på ställplatsen i Digoin, där vi övernattat några gånger tidigare. Men något snopna kunde vi konstatera, att den inte fanns längre. Var skulle då ta vägen!? Men... så såg vi skylten Camping Municipal tvärs över gatan...Och där fanns den bara några hundra meter bort. En fin och välordnad camping vägg i vägg med ett stort utomhusbad (som ingick i campingavgiften) Kvällen avslutades med ett gigantiskt åskväder, då temperaturen sjönk från 38° till 18°, vilket vi tackade särskilt för!!!


Dagen efter åkte vi vidare norrut, bl.a. tog vi väg D974 mellan Montchnin och Chagny, strax söder om Beaune. En underbart vacker väg utmed Canal de Cetre. 


I St-Léger-s-Dheune stannade vi för att köpa bröd i ett litet bageri, och det var nog den godaste baguette vi någonsin ätit i Frankrike! (Varje bagare gör på sitt sätt!)


Alldeles bredvid bageriet fanns en "skit-och-bröteaffär" och där "hittade" jag en jättefin fågelbur. Måste bara ha!!! "Ja,ja" muttrade Arne, "vi har ju ändå så mycke onödiga grejer hemma så en till kan väl kvitta!"


I den här byn fanns även en fin ställplats alldeles vid kanalen, den får vi ta en annan gång...


 Vidare norrut... och på motorvägen strax söder om Nancy brakade ovädret löst!!! Regnet vräkte ner, blixt och dunder, grenar yrde i luften, i ytterfilen var det stundtals 2 till 3 dm vatten!!! Bilar stannade blinkande vid vägrenen, andra körde i snigelfart...tempen sjönk från 36° till 19°... 
Men snart var vi framme i Pont-à-Mousson vid Mosel, och den ställplatsen fanns fortfarande, solen sken och tempen var åter uppe i över 30°!

1 kommentar:

  1. Oj vilket oväder ni råkade ut för, vattensamlingar bildas snabbt när det vräker ner så som på bilden. Det är otäckt att köra då, tycker jag.
    Blir så sugen på att resa till Frankrike när du visar bilderna.
    Hoppas solen håller i sig
    Kram

    SvaraRadera