tisdag 13 augusti 2013

HEMMA IGEN


ETT MÖTE ÄR ALLTID BÖRJAN PÅ ETT AVSKED.

Vi mötte ett Frankrike med öppna sinnen, och när vi lämnade detta Frankrike hade vi fyllt alla våra sinnen med nya minnen!

Efter ställplatsen i Pont-à-Mousson fortsatte hemfärden via Luxemburg,  ställplatserna i Greven, Tyskland och Farö, Danmark. I Helsingör strålade vi samman med dotter/svärson/barnbarn, ett kärt möte då vi fick ta över Ebba och Jonathan, medan föräldrarna for på minisemester till Tyskland. Det blev några härliga dagar tillsammans med våra älskade barnbarn med bl.a. bad, röde pölser och danska winerbröd.Qvick-stop på campingen i Dronningmölle.


Vi mumsar i oss de sista goa winerbröden innan vi vi landar på hemmaplan igen...

... så var vi åter hemma i vanligheten, med allt vad det innebär, men vi hade fyllt våra liv med ytterligare minnesvärda dagar...


"Om jag någonsin kommer till Provence,"sa vår vän M när vi träffade henne några dagar innan vi påbörjade vår Frankrikeresa, "ja, då skulle jag lägga mej raklång på ett lavendelfält och bara insupa den ljuvliga doften av lavendel!"
Jag tog med mej hennes ord och var förstås tvungen att pröva... men...njaaa... Jag föredrar nog andra sätt att njuta av lavendeldoft och humlesurr! Men det något speciellt med lavendeldoft, den fyller liksom hela atmosfären i Provence tillsammans med bl.a. rosmarin och timjan!


Något som får våra smaklökar att dregla är ALLA dessa underbara franska OSTAR! Urvalet är enormt både på marknader och i de stora butikerna!


En ostdisk som är många,många,många meter låååååååång! Man blir ju alldeles förvirrad när man måste välja, vill ju ha det mesta!!!
För så är det ju i Frankrike; inte en måltid utan OST............


...och en nybakad BAGUETTE!!!

INTE UNDERLIGT ATT VI GILLAR FRANKRIKE!!!

4 kommentarer:

 1. Välkommen hem igen efter er underbara resa !!
  Hoppas man kan åka ditåt nån gång framåt ...

  Ha det gott....

  SvaraRadera
 2. Även vi låg vid Farö den natten ni låg där, gick förbi er med en svart labrador!!Med vänlig hälsning Birgittha

  SvaraRadera
 3. Välkomna hem från eran fina resa.
  Lavendelfälten skulle jag också vilja uppleva dofterna från men vi reser alltid senare. Ostar, ja vad ska man säga mer än att det är sååå gott, och det är svårt att välja hahaha
  Kram

  SvaraRadera
 4. Välkomna hem! Frankrike är ett land som jag inte har lärt känna riktigt ännu, kanske beror det på språket, som jag inte kan :)
  Men vi lär oss lite mer för varje gång vi åker där. Visst är det gott med ost och baguette. I höst åker vi söder ut igen och tillbaka till Marocko i Januari vi har ju inte sett allt ännu :)
  Ha de gott.

  SvaraRadera