onsdag 1 mars 2017

GLASS OCH BYXOR


Nu har vi kommit till Costa da Caparica, alldeles alldeles söder om Lissabon....
Här har vi tagit in på en camping, ganska så tom på folk, men på "avdelningen" för husbilar finns dock ett tiotal husbilar av olika nationaliteter. Här betalar vi 17 € för en natt med el... Över huvud taget är det billigt att campa både i Spanien och Portugal; allt från 10 till 17 €, inkl el! Ställplatserna från 0 till 5 €.


Vi tog en promenad in till stadens lilla centrum, och som vanligt möter vi påpälsade portugiser, fastän tempen visar +17°till +18°! Havet dånar och fräser, och mycket folk vandrar på strandpromenaden, för att beskåda hur de enorma vågorna sköljer in mot land!!!
Ja, det är väl det här med ebb och flod....!Vi lämnar det vilda havet och tar oss in bland gränderna igen... och stannar till vid en av de många "glassbarerna"... Vi köper varsin strut med med två kulor i varje; men det är ju såååå svårt att välja... Men den vänlige glassförsäljaren låter oss provsmaka på div sorter (tar lite glass på en plastsked)... men hur ska man kunna VÄLJA TVÅ av dessa läckerheter!!? Efter mycke om och men lyckas vi bestämma oss, och han lägger två rejäla kulor i varje strut och vi betalar 4,4 €
Men under tiden vi sitter där och slafsar i oss dessa läckerheter, så spanar jag in ett par byxor, som finns i butiken rakt över gatan....


....så när vi slafsat i oss glassen MÅSTE jag bara prova dom! Dom är ju helt TOKIGA! Men jag blir så glad av alla färger... så jag slår till!!! 4,9 €; alltså ca 50 kr!
En massa go´glass och tajta tokbyxor går liksom inte ihop... Men va´då! Lite tokig får man väl va`ibland!!!
                                                                                                                                         Inga-Lill

1 kommentar: