söndag 23 september 2012

AKADEMISKA IGEN...


Det finns så oerhört många vänliga och kompetenta människor inom den svenska sjukvården...Men ... ibland måste man vara lite på hugget själv, för att liksom sätta lite fart på dom... Efter att Arne ringt ett ANTAL samtal till Akademiska, fick han så besked sent på onsdagens eftermiddag, om att man fixat en tid på fredagsmorgonen för att göra ett ultraljud på levern.
På torsdagseftermiddagen kom vi därför till Fyrishovs Camping i Uppsala, där vi bott ett antal gånger tidigare. En trevlig och välordnad camping. Men när vi nu skulle checka in så blev det stopp! Fullbokat! Va... fullbokat??? Vi blickade ut över den så gott som tomma campingen... Jodå, hela campingen var uppbokad av Caravan Club! Inte en endaste liten plats fanns för oss... Nix! Kanske ska vi boka en annan gång!? Nej, nej! Boka får man INTE, blev vi upplysta om! (Det visste vi förstås redan, eftersom vi försökt) Nähä...? Men Caravan Club har ju bokat! Det där fick vi ingen förklaring på.
Men nu engagerade sej några personer som fanns i närheten, och som hört vårt resonemang... En vänlig herre erbjöd oss genast plats på en gård i centrala Uppsala. Jo, han hade två parkeringsplatser där,  och eluttag fanns det också... bara att koppla på strömmen! Ytterligare en lika vänlig man och hans hustru tipsade oss om var vi kunde övernatta. Vi fastnade för det första förslaget och slog in adressen på GPSen. Lyxigt va!? Parkering "mitt i smeten"! Tack relax.point!
Tänk att det finns så trevliga och hjälpsamma människor! Man blir ju bara så oerhört glad och tacksam!
 Efter en kväll/natt med ömsom regn och hagel knatade vi vid 8.30-tiden på fredagen upp till Akademiska...


... och fem timmar senare styrde vi kosan hemåt mot balkongprojektet igen!

5 kommentarer:

 1. Men, hur resonerar campingen egentligen!!?? När det gäller sjukvården har vi liknande erfarenheter här (min pappa är sjuk). Många inom sjukvården är väldigt kompetenta och så, men det känns som att de har för mycket att göra, så för att få en tid eller svar på en fråga gäller det verkligen att ligga i! Dvs man måste vara bra frisk och kompetent för att orka vara sjuk...

  SvaraRadera
 2. MEEEEN... vad konstigt att ni inte fick boka när de fick boka. Skillnad på folk och folk?!
  Hoppas det är ok med undersökningen och att allt går bra. Har varit lite slö och upptagen att hinna läsa alla bloggar så ofta som man egentligen vill.
  Hoppas man får nåt piggryck snart! :-)
  Ja det är inte lätt i sjukdomarnas värld och att få läkartider, att få bidrag och annats som kan behövas - som Freedom sa man ska va frisk och i farten för att orka ara sjuk.

  SvaraRadera
 3. Tur att ni mötte på "en ängel" i nöden.
  Nog måste man stå på sig i vården alltid. Synd om de som inte har anhöriga som kan hjälpa till. Ha dé bra!/Elisabeth

  SvaraRadera
 4. Vi har bytt bil och blogg från Dettan till Ellen:
  http://husbilen-ellen.blogspot.se/2012/09/tvatt-och-andra-lustigheter.html
  Elisabeth och Lennart

  SvaraRadera
 5. Det var ett konstigt bemötande på campingen. Härligt med vänliga personer som erbjuder sig, så ska det vara. Hoppas det gick bra på Ackis.
  Kram JoY

  SvaraRadera