fredag 27 juni 2014

HUSBILSLIV

    
Torsdagen den 27 juni 2014
 

CAMPINGEN I APT....
I HJÄRTAT AV PROVENCE.
Så har vi kommit till Apt i Provence. Det där med England blev uppskjutet på obestämd tid...igen! Nej, har man bara fyra veckor på sej så är det nog bäst att inte tota ihop för mycke, resonerade vi.

I måndags, kl 13.00 lämnade vi Hovslätt, och landade i Burg och Calles exakt 20.45. Snabbt slet vi åt oss några boxar vin och några flak Norrlands, och var ute ur butiken några minuter i nio, då det var stängningsdax. Ett kvarter från Calles fanns en Ställplats, visserligen ganska tråkig och dyr, men vadå, dagen därpå skulle vi ju vidare...


Hur många bilar rullar på tyska autobahn!? Ibland lite glesare, så man hinner hämta andan, men för det mesta full rulle i varenda fil! För att inte tala om ALLA dessa vägarbeten! Nåväl, vid sextiden på tisdagskvällen kom vi till Bad Schönburg, strax norr om Kahlsruhe, där vi visste att det fanns en bra ställplats.
Da´n därpå tog vi sikte på Ounans i det Franska Juradistriktet.. I Ounans finns en söt liten ostaffär, vägg i vägg med där den, för oss, så åtråvärda Comtéosten tillverkas! I Frankrike "står allt still" mellan ett och fyra ungefär, så när vi anlände till Ounans, var både ostbutik och campingreception helt öde... men vaknade till liv igen framåt femtiden!


Varje ostbit förpackades omsorgsfullt i speciellt omslagspapper,  och jag gillar särskilt det där med d´Amour....!


... och äntligen kunde Arne "koppla upp sej", alldeles utanför receptionen på den lilla campingen i Ounans!


Och nu har vi alltså installerat oss på den lilla campingen i Apt...
...och gottar vi oss med diverse franska läckerheter!

VIVA LA FRANCE!
                                                                        Inga-Lill

2 kommentarer:

  1. Ja det där ser ju inte helt fel ut heller !!
    Att fly den kalla svenska sommaren :-)

    Ha det gott......

    SvaraRadera
  2. Ni ser ut att ha det underbart! Vill också ha husbil när jag blir som er :) Och åka till Provence! Puss o kram på er!

    SvaraRadera