måndag 1 juni 2015

POLIGNY

1 Juni


Poligny- Capital du Comté!
Poligny i Juradistriktet är Comtéostens absoluta huvudstad!!! Hos en av osthandlarna på det lilla torget köper vi Comté Prestige á 24 månader! Alltid samma osthandlare år från år... den här lilla byn (och Comtéosten) missar vi aldrig!!!
Framåt 16-tiden anlände vi till Poligny (efter att ha kört en aning fel i Lyon, trots både GPS och karta!!!) för att inhandla ostarnas ost, och då fick både A och jag liksom samma tanke i huvét; om vi skulle stanna på den lilla campingen alldeles nära Poligny centrum...!? Så många gånger vi tänkt den tanken, men alltid skyndat vidare... Nää, resonerade vi, Sverige får vänta, och så betalade vi 17€ till den trevlige unge mannen i receptionen och valde oss en plats med både elektricitet och "eget" vatten! Vilken underbar liten camping! Fin och fräsch och lugn!!!Efter en promenad in till det lilla "Centrumet" (där vi tog varsin öl på en av uteserveringarna) tillagade vi en "3-rätters" som bestod av kalkonfiléer med sallad och frites, (fantastisk god, som vi köpte på campingen), OST ("hur f-a-n kan en så gammal ost smaka så himla gott!"A:s kommentar om Comté a 24 mån.) och slutligen Creme Caramel (inköpt på Super U)

Åhh, det är så underbart stilla och fridfullt här, man vill bara inte gå och lägga sej! Fåglarna kvittrar och kvällssolen lyser som guld bland husvagnar, husbilar och träd!!!
I morgon hoppas vi komma ytterligare en bit hemåt Sverige, vi lämnar alltså Frankrike, vilket betyder, att det troligtvis inte blir några mer inlägg på bloggen förrän vi landat hemma i Hovslätt...
Tills dess... TACK alla ni som följt oss på vår resa, ni är alla lika viktiga och det känns så himla skönt att ni finns!
KRAM! Inga-Lill och Arne

5 kommentarer:

 1. Så roligt att fått följa er även om jag inte alltid har kommenterat. Nu har vi också blivit mer intresserade av Frankrike....om de bara hade pratat mer engelska :) Blir väl ett besök där i höst på nervägen tyvärr inte lika varmt och skönt som ni nu tycks ha det.

  SvaraRadera
 2. Det har varit roligt att följa er resa! Vi ääälskar Frankrike. Vi tycker fransmännen är trevliga och försöker prata den lilla engelska de kan, inga problem!

  SvaraRadera
 3. Tack för att vi fått följa med er på eran fina fina resa. Det finns flera av "era" platser som jag blir sugen på att besöka. Tänk så mycket det finns att se och alla människor man möter när man åker husbil. Fransmännen är härliga och dom försöker verkligen att man ska kunna förstå varandra. Lexikon och armar ben och papper penna kommer man långt med hahaha
  Trevlig hemresa
  Kram Yvonné

  SvaraRadera
 4. Oj vad ressugen man blir. Ska bli skönt att dra iväg en sväng på måndag. :-) Få ser var vi hamnar.

  SvaraRadera
 5. Hittade precis hit och kommer tillbaka, jag lovar. Vilken trevlig blogg och så många fina bilder! Vi gillar också Frankrike så nu skall jag läsa lite mer här för att få ännu fler tips till sommarens resa. Trevlig resa hem!

  SvaraRadera