torsdag 9 juli 2015

GRÖNT ÄR SKÖNT


Man kan nästan tro, att vi är på rymmen från bloggen...Eller att vi helt tappat bort den bland spadar, växter,  jord och krukor...
För nu går det i 300 knutar i vår lilla trädgård, för när A har projekt på gång så är det inte 100% som gäller, utan minst 300!!! Så det gäller att hänga med så gott det går... plus att sköta markservicen!!!


Och så gör vi ett och annat nedslag hos någon trädgårdsvän, för vi har en hel del sån´a!!! De har alla haft sitt trädgårdsintresse i många, många år, medan vi precis börjat!!!  Och så åker vi runt och kollar i trädgårdsbutiker,  och det tar också sin tid... Tänk att man skulle bli nästan 70 innan man fattat att finns trädgårdar ...och trädgårdar!!! Men det klart, vi har ju legat på latsidan under alla dessa år innan precis, men trädgårdsarbete har inte varit så lockande... förrän NU!


Här besöker vi vännerna Ann och Conny, och vad hittade vi i deras enorma trädgård (förutom ALLA växter förstås)!?... om inte en betongskiva som stod där till ingen nytta, så förutom alla växter, så lastade vi in den i bilen också! Så nu får A leka lite med svetsen och göra ett bordsunderrede!Så det var ganska så fullt i både mage och bil, efter en härlig trädgårdslunch och en hel del grävande  i den Jansonska  trädgården (Åsså bordsskivan!)

... och medan A roade sej med att jordslå ALLA gröna växter när vi kom hem, så roade jag mej med symaskinen och min gröna festklänning, för snart är det bröllop...
Ja, det är mycket man ska få uppleva; Kärleken som gror mellan två förälskade ungdomar och en trädgård som gror hos två betydligt äldre..........ungdomar?!!!
                                                                                                    Inga-Lill 


3 kommentarer:

 1. Roligt att ni satsar på Trädgård, det är kul och jag skulle inte vilja vara utan min. Med tiden har vi dragit ner på planteringar och det som finns är perenna växter som sköter sig självt.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Visst är det underbart med trädgård, men det kräver också massor av arbete. Det gäller att hålla efter både ogräs och bruna sniglar. :) Jag försöker begränsa vår trädgård, men så kommer man förbi någon annans trädgård och så har man ännu mer växter med sig hem.

  SvaraRadera
 3. Härligt när det spirar och gror på alla de sätt!! Elisabeth

  SvaraRadera