onsdag 16 mars 2016

STOCKHOLM


Denna soliga och härliga dag började med ett besök på Akademiska (efter frukost och utcheckning från Fyrishov!)där vi klockan 10.00 skulle träffa professor Kjell Öberg. Det här med professor känns lite konstigt; för oss är Kjell mer som en ödmjuk och trevlig kompis (fast en kompis kan ju förstås vara professor!) som vi känt i över 30 år och som vi numera träffar två gånger om året. Men personalen på den avdelning där vi träffar Kjell, titulerar honom professor hit och dit!  Världsbäst! säger Arne... inte så konstigt förstås, för han är ju världsbäst på just den cancerformen som Arne har! Och Kjell berättar om sin fortsatta forskning, hur vansinnigt roligt det är, och om hur han forskat fram ytterligare en metod att förinta cancerceller...! Om hur han far runt i världen och föreläser... Närmast blir det Grekland och sen en "turne´" i U.S.A.
Vad gäller Arne, så var alla prover (som Arne tagit på hemmaplan och som"granskas" av Kjell) bra, men resultatet av PET och datortomografin hade inte kommit, förhoppningsvis får Kjell dom i imorgon, och kontaktar Arne då.
"Vi ses i september!"sa Kjell när vi skildes åt, och så satte vi oss i husbilen och for ner till Stockholm, där vi landade i Tantolunden...Och vilken underbar dag! Solsken och blå himmel...! Vi gav oss iväg på en långpromenad mot Gamla Stan, Hötorget....Men oj, vad varmt det var! Så på "hemvägen" var vi bara tvungna att svalka oss kall öl!!!
I morgon...ytterligare en dag i vår huvudstad....!!!
(Och Arne ser ut som en engelsk lord! Ha!!!)

1 kommentar:

  1. Det låter som en bra start! Hoppas att ni fick en fortsatt fin dag i Stockholm!

    SvaraRadera