söndag 2 oktober 2016

CAMPINGEN I APT


Camping Les Cèdres, Apt, alldeles i hjärtat av Provence... En liten fridfull camping som ligger på gångavstånd till stadens centrum....Plåtisarna ökar i antal noterar vi, och vi har aldrig förr sett så stor andel plåtisar på någon camping!


Redan första dagen träffade vi Siv och Claes från Trollhättan. Ett fantastiskt härligt par som jobbat inom skolvärlden och som var förståndiga nog att pensionera sej redan vid 61 års ålder...för att sen följa livets väg och se vart/var de hamnade/hamnar... 
Redan innan de var pensionärer fick de för sej att hyra en studio i Frankrike i ett år, och tog helt enkelt tjänstledigt! Nu åker de omkring med en plåtis och två elcyklar och utforskar den ena lilla byn efter den andra i det franska landskapet... och så hem till Sverige emellanåt... 
En kväll blev vi inbjudna till Siv och Claes... "Kom och ät med oss i kväll", sa Claes, "jag har lagat en gryta med Pistou ! Ni får ta med era stolar så äter vi vid 17.30-tiden!" (Nu vet jag inte om "pistou" är rättstavat, men det är en fransk grönsakssoppa, gjord på en massa grönsaker!)

Och sen satt vi där under markisen i flera timmar och resonerade om både det ena och andra, och åt soppa, bröd och ost... vindruvor och fikon ... alltmedan det stundtals ösregnade och åskade!    


Tack Siv och Cleas! Berikande att träffa sån´a fina människor som ni!
(Och om jag nu stavat Claes alldeles fel, så får du faktiskt stå ut med det, Claes eller Klas eller Clas...eller...)
Inga-Lill och Arne

3 kommentarer:

 1. Tänk vilka härliga möten man kan göra med ett öppet sinnelag. Det gamla talesättet om att "Främlingar bara är vänner man ännu inte lärt känna" stämmer många gånger. Ha det fortsatt skönt, vi kom bara till Normandie och Alsace under våra majveckor, men nästa år står Provence på önskelistan.
  Britt-Marie

  SvaraRadera
 2. Plåtisar ser man mycket av. Vi gick ner till en också. Träffa folk hör till husbilslivet Ha det gott

  SvaraRadera
 3. Frankrike är mysigt, synd bara att det är för kallt för att övervintra i.

  SvaraRadera