söndag 20 maj 2012

SOLPANELER OCH SKRÄPRUM


Solpanelerna, som vi inhandlade i Marocko, är nu på plats. Här gällde det för Arne att borra på rätt ställe! Inga misstag tilläts här inte! Och sen, med lite assistans av mej, Inga-Lill, kom dom på plats!  Trots att dagen var lite "halvmulen" så laddade batterierna, kunde vi konstatera. Så det var väl investerade pengar! Nu hoppas vi på sol, och sol och åter sol! Både för panelerna och oss! Och alla er andra förstås!Och medan Arne var sysselsatt med husbilen, tog jag en "rajd" i skräprummet. I skräprummet lägger vi alla saker, som vi inte vet var vi ska göra av; där förvaras allt från en stor verktygsväska till ett enögt gammalt gosedjur. Rummet har svarta och mörkblåa väggar! Usch! Men dessa ska så småningom få en betydligt ljusare färgton... Det här rummet har inte högsta prioritet precis! Strax innan jul byggde i alla fall Arne ett förråd/garderob i rummet, samt satte upp en ny vägg, sen stannade det hela upp... Nu tyckte alltså jag att det var dags att försöka röja... lite i alla fall! Men tänk, vad en massa saker som gömmer sej där i bråten, och som man bara måste ha fram...!


... den lilla blekta papperslappen på vilken vår dotter Cornelia präntade ner, med stora spretiga bokstäver 1971, när hon var 6 år:
BLI INTI
LEDSEN
OM SOLEN
GÅR
I MOLN
DEN 
KOMMER
JU FRAM 
IGEN!


... dikten som min mormor Edit mödosamt skrev ner, den 22 mars 1957, med sina förvärkta fingrar:
Morgonljusa fägring
kvällens stilla frid
Ger åt själen lyftning
Menniska gläds därvid


... den vackra änglatavlan, som min svärmor Inga-Maj broderade 1987, och som hängde i köket på Lammkullen. Idag är "farmor" 92 år, hon broderar inte längre, men hon förser barn, barnbarn och barnbarnsbarn  med de finaste hemstickade raggsockor!


Ja, det var en hel del grejer jag "hittade", så det tog ju lite tid, det här med "röjet", men så småningom blev det ganska hyfsat i alla fall, tycker jag!

                                                                              /Inga-Lill/

5 kommentarer:

 1. Vad fiffigt att göra tavlor av de där fina lapparna. Finns väl inget som är så tråkigt, men ändå så skönt, som när man fått röjt upp bland gamla saker, vare sig de är på vinden, i källaren eller i ett rum. Jättefint blev det. Så bra för er att ni fått på solpaneler, det gör att man inte behöver vara rädd för att elen "tar slut". Ha det gott.

  SvaraRadera
 2. Den typen av tavlor ger ljuva minnen! Ha dé gott!

  SvaraRadera
 3. Härlig text från er dotter som passar utmärkt till inlägget om solpaneler! Kul att solpanelerna är på plats! Vi har en solpanel och är nöjda, men märker kanske inte att det ger så stora mängder...

  SvaraRadera
 4. Barns tankar i skrift är något alldeles extra!

  Må gott

  SvaraRadera
 5. Så trevligt med de där tavlorna... och så fint det blev efter lite "röj" :)
  Ha det bra och njut av försommarsolen!

  SvaraRadera