fredag 22 juni 2012

GLAD MIDSOMMAR


Glad Midsommar önskar vi alla våra nära och kära, släktingar och vänner!
Midsommar i Stockholm; en nödlösning! Stockholmarna själva har förstås flytt från stan, och lämnat kvar några enstaka turister, som irrar omkring på de något folktomma gatorna! Efter en kort ronda på Söder och en fika i Gamla Stan, inhandlade vi svenska jordgubbar på Mariatorget, och tog sen tunnelbanan "hem" till campingen igen.
Jo... sill, potatis, gräddfil smakade förstås gott i solskenet, men vi saknade något... nämligen någon/några att dela måltiden med! Och plötsligt mindes vi alla härliga midsommaraftnar vi haft på Lammkullen tillsammans med barn, barnbarn, föräldrar, släktingar och vänner, med oräkneliga knytkalaskassar, bocciaturneringar, midsommardanser, tipspromenader, jordgubbstårtor, rabarberpajer, korvgrillningar...  Midsommaraftnar som vi, med en viss saknad, gömmer i våra hjärtan! Livet går inte i repris, och det gäller att ta vara på guldkornen, gömma dom i hjärtat, och glädjas över det fina man varit med om!1 kommentar:

  1. Ni verkar i alla fall ha tur med vädret.
    .. och Sundbergs fik håller god klass (med anor från hur länge som helst. Det sägs att en underjordisk gång fanns från slottet till denna gottebod, som är den första kaffeserveringen i Sverige (enligt osäker källa).

    Ann&Conny

    SvaraRadera