fredag 10 maj 2013

FOTOGRAFISKA


Idag slog vi upp våra blå på Bredängs Camping i Stockholm, dit vi anlände igår i kvällningen efter vernissagen i Rimforsa. Efter div. morgongöromål tog vi tunnelbanan in till city, och sen förflöt den varma och soliga dagen i fotografiets tecken. Först blev det Fotografiska, där vi hänfördes av Henri Cartier-Bressons, mästarnas mästare inom fotografin,  fantastiska bilder.


Efter lite "kringelikrokar" i huvudstan  begav vi oss så småningom ut mot Skeppsholmen, men på väg dit, passade vi på att slinka in på det lilla hotellet Lydmar Hotel, som ligger precis innan man kommer till Skeppsbron. Där brukar alltid finnas foton av högsta klass, och vi behövde inte bli besvikna idag heller, för där visades Paul Hansens tankeväckande bilder. Paul Hansen tilldelades i mars i år utmärkelsen Photo of the Year.


Därefter blev det Fotografins Hus och en fika på Moderna Museet...


Nu började vi bli
ganska trötta, både i huvud och ben, så vi funderade så smått på att bege oss "hem" till campingen. Men det klart, inte kunde vi motstå att ta en titt på Bukowskis visning, ja, när vi ändå gick förbi...


 På Bukowskis fanns ett STORT utbud av foton, både av utländska och svenska fotografer! 
Med huvudet fullt av bilder och bilder och åter bilder, begav vi oss så till campingen, där vi avslutade dagen med grillkorv, öl och en god bok!
1 kommentar:

  1. Hej Hopp! Ja finns verkligen mycket att utforska och se! Härligt! Ha en fortsatt bra tur!

    SvaraRadera