fredag 25 juli 2014

REGNIG HEMFÄRD


Il pluie-es regnet-det regnar...
...eller rättare sagt, det VRÄKER ner!!!.. och den lilla byn Poligny i det underbart vackra Juradistriktet är som en enda STOR gulbrun vattenpöl!!!
Vi lämnade alltså L`Isle sur la Sorgue i Provence på måndagsmorronen, solen sken och termometern visade på +25° Det hade åskat och regnat rejält på söndagseftermiddan och kvällen, så luften kändes frisk när vi drog ut på Autorouten som skulle ta oss norrut... mot Sverige...
Strax söder om Lyon mötte vi så regnet som skulle vara med oss en bit in i Tyskland. Det började som ett lätt sommarregn, men tilltog mer och mer i styrka, och när vi tog avfart 3 strax norr om Lyon, mot Juradistriktet, så regnade det rejält, och när vi närmade oss Capitale de Comté, d.v.s. Poligny, så var det som om himlens alla regnportar stod på vid gavel!!!
I små mejerier runt Poligny tillverkas alltså den goda Comtéosten, och vi bara måste besöka ostaffären vid torget! Även om vi så skulle bli dyblöta!
 
 

(Vi passade även på att köpa resans sista franska baguette i det lilla boulangeriet på andra sidan torget). 
Medan regnet fortsatte att vräka ner tog vi oss ut från den lilla byn för att fara vidare i nordöstlig riktning upp mot tyska gränsen...


 ...och kom ut på en något större väg...Framåt kvällen körde vi över gränsen in i Tyskland och hittade en bra ställplats, allt medan regnet vräkte ner. Vi tillredde en enkel måltid och kröp sen till kojs...Då var klockan 22.00. Hela natten lyssnade vi till det eviga smattrandet av regnet som öste ner, och när vi på morgonen drog vidare norrut var himlen svart och det kändes som om man körde mitt i ett enda stort regnmoln!!! 
 
Tänk på det ni, som tycker det verkar så himla mysigt att ligga i en husbil och lyssna till regnet som smattrar mot taket... Ja, en och annan liten regnskur kan väl va´mysigt, men inte när det VRÄKER ner och aldrig tar slut!!!
Och det klart, man får ju va´evigt tacksam för att man inte låg i ett tält!!!
                                                                                                       Inga-Lill
P.S. Strax innan Frankfurt började regnet avta i styrka och när vi kom till norra Tyskland sken solen åter igen, precis så som den gjort i Provence!

2 kommentarer:

 1. Oj vilket väder! Här är det istället ökentorrt.... och känns som att det varit så länge... ;)

  SvaraRadera
 2. Oj vilket hemskt regnväder, då kan man bli rädd att vägen ska spolas bort eller göra stora hål!
  Regnskur på taket är helt ok men förstår att detta regnande var lite för mycket.
  Den ostbutiken ser ut att ha mycket gott mums mums. Jag blir så sugen på att resa till Frankrike, som tur är behöver vi inte bestämma det ännu.
  Kram

  SvaraRadera