måndag 4 augusti 2014

ROLIGASTE UTFLYKSDA´N


Roligaste utflyktsda´n tillsammans med barn (Cornelia), och barnbarn (Amanda och Ebba)...!
Klockan 8.oo for vi (ja, vi bor ju bara 1,5 km ifrån varandra i Hovslätt) hemifrån och for raka vägen till Skroten i Kinna. På Skroten finns ett hav av tyger plus lakan, handdukar och dukar. Så finns det en riktig skrot, alltså en så´n där med gamla diskbänkar, bildelar, vägskyltar m.m. alldeles bredvid tygskroten... Det är bara att välja, om man vill ha nå´t fint tyg eller påslakan, eller nå´n gammal bildel! Vi valde det första alternativet... Men det klart, en gammal vägskylt hade förstås inte varit helt fel! Vi botaniserade i alla fall flitigt bland tygrullarna i många timmar...  och mor och döttrar köpte tyger..


...  medan jag inte kunde motstå påslakanen med får på! Ja, är man f.d. fårägare, så klappar hjärtat lite extra för dessa fyrbenta varelser!


Det tar på krafterna att valsa runt i tyghavet, så det kändes alldeles förträffligt att packa upp innehållet i fikakorgen!


Ingen ro och vila, inte för länge i alla fall... vi hade ett digert program denna vackra och soliga dag!
Mot Borås... Om vi skulle ta en "snabbis" på Nelly.com; ja, vi körde ju ändå förbi... (Det ingick ju egentligen inte i programmet!) Och jag vet inte om det blev en "snabbis" förstås!!!
 
 
 
Därefter ...
...TEXTILMUSEET I BORÅS...
Vilket trevligt och roligt ställe!!! Här såg vi Iris van Herpens fantastiska utställning!


...åsså roligaste avdelningen...

Här fanns kläder från 20-talet och framåt... bara att prova!!!
Amanda var i sitt esse... Ja, den ungen har alltid älskat att klä ut sej..!
 
 
 
 
..och hennes mamma också..!
 
 
...och fastän Ebba och jag inte provade några av kreationerna , så hade vi hjärtans roligt ändå!
("Men mormor, har du haft en så´n här kort klänning! Hur kan man böja sej ner eller sätta sej med en så´n!?")
 
Vi tillbringade flera timmar på detta trevliga museum...och efter en bit mat på en av Borås  restauranger och efter en liten sväng "på stan" så åkte vi vidare till Gällstad och Lager 157 ...

Kl. 20.00 var vi så åter hemma i Hovslätt... efter en dag då vi bara varit (på en hel del ställen förstås!) och haft så himla kul!!!
                                                                         Inga-Lill


3 kommentarer:

  1. Så roligt att göra besök på "skroten" länge sedan jag var där. Ni har verkligen hunnit med en hel del på bara en dag. Lite nostalgi skadar inte :)

    SvaraRadera
  2. Åh ni verkar haft en verkligen mysig utfärd!!

    SvaraRadera