tisdag 10 februari 2015

RESEPLANERING med HUSBIL


Torsdagen den 2 juli 1981...


 ... tog vi, familjen Gustafsson; Inga-Lill, Arne, Cornelia och Tobias,  båten Varberg-Grenå och därefter båten från Esbjerg till Newcastle.
Utrustade med tält, luftmadrasser, sovsäckar, varma kläder/regnkläder, köttfärssås-på-burk, trangiakök, m.m m.m snodde vi sen runt i Norra England och Wales under dryga två veckor. Solen visade sej sällan... Näää, regnet strilade eller öste ner för jämnan! Tältet var ALLTID genomsurt när vi skulle packa ihop det för att dra vidare... Vi flyttade på oss nästan var och varannan dag! Ja, det gällde att uppleva och se så mycket som möjligt under dessa två fjuttiga veckor!Trots det ihärdiga regnandet så gillade vi England; det vackra böljande och storslagna, ibland ödsliga landskapet, de slumrade små byarna med sina stenhus och spöklika kyrkogårdar, och så förstås, ALLA dessa "Great little trains of Wales"! Med en tågtokig son blev det åtskilliga turer!


Jo, vi gjorde en resa i södra England året efter, men det var Norra England och Wales som fascinerade  oss...
Och sen dess har alltid den där längtan tillbaka legat och skvalpat inom oss...

England med HUSBIL! 
Tänk att krypa in i en varm och torr husbil! För regn får man förstås räkna med... och värmen kan det väl bli lite si och så med!
Så varför inte kombinera England med Frankrike... Ett antal veckor i England och sen ner till värmen i Frankrike...
...så nu är nya kartor inhandlade och planeringen är i full gång...!


...och det är ju ganska kul att ta sej en titt lite då och då i de album, som vi alltid gjorde förr för att dokumentera våra resor...Album som nu ersatts av böcker som kommer till med datorns hjälp!


                                                                                              Inga-Lill

3 kommentarer:

 1. Vad roligt att ni planerar för England med husbil! Och härligt att regnandet inte avskräckt er! :) Önskar fortsatt trevligt planerande! Hälsningar från Spanien

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kul med sådana planeringar. England och Wales är oskrivna blad hos oss. Har aldrig varit där kanske mest för att där inte är så bra väder eller så har det varit båtresan från Sverige som avskräckt haha. Ska bli spännande att följa er.

   Radera
 2. Planeringar är ju halva resan och nöjet. England är oskrivna blad även hos oss, även om vi har talat om det någon gång.

  Ser framemot reseskildringar från England och Wales!

  SvaraRadera