fredag 6 april 2012

NY LJUSRAMP

Onsdag 4 april


Oj, en mulen morgon! Det var länge sen!( Åja, vi ska inte klaga, vi som bara har haft soldagar.)  Hämtade morgonbrödet och äntligen fick Inga-Lill sitt favoritbröd, en grov frallebulle med en massa goa frön på!
Kom iväg vid halv niotiden. Arne trotsade vädret genom att fortfarande na kortbyxor på sej! (8°)
Körde norrut på A1, tog sedan avfart 67 till SAWIKO för att inhandla en ny ljusramp till vårt MCställ (som blev demolerad när vi blev påkörda i Marocko) Sen vidare norrut ... Alldeles efter Bremen flippade GPSen ut helt... Kunde inte hitta den nyrenoverade fina motorvägen! Kör till den markerade rutten, malde den på... Sväng höger och sväng vänster... Nåja, till slut var GPSen överens med vägen igen!
Vi stannade vid en mack och köpte varsin STOR tysk korv med bröd, och Arne var förstås den ende i kortbyxor och Inga-Lill den enda i sandaler, bland alla viterklädda människor!
Strax innan Hamburg trotsade vi GPSen ännu en gång, som ville att skulle svänga av den ena avfarten efter den andra, p.g.a. "svår olycka".  Vi höll oss dock på A1, och snart hade vi kommit förbi staden utan ett enda stopp, och rullade vidare mot norr och Puttgarden.  på eftermiddagen kom vi så till ställplatsen vid brofästet Falster/Själland. Solen sken men det blåste kallt!

 

Tisdag 3 april


En underbar morgon! Solens första värmande strålar nådde just jordytan, och morgondimman låg som ett tunt flor över Mosel. Vita svanar simmade i morgonljuset; det såg nästan lite drömskt ut. 
Innan vi lämnade Pont-a Mousson inhandlade vi resans sista äkta franska baguette. A 31:an mot Metz... Redan efter en timmes körning nådde vi gränsen till Luxembourg. Milen rullade på, och snart var vi i Tyskland. Köln, Bonn, Dortmund...och vid 15.30-tiden kom vi till Greven, alldeles vid Dortmund-Emskanalen. Tillgång till dusch och man kunde beställa bröd till morgonen därpå. Här fanns även en liten restaurang, som var välbesökt.


1 kommentar:

 1. Hejsan !
  Vad trevligt att ni hittat både till "Pontan" och till Greven - ställplatser som vi besökt många gånger och som vi även kommer att besöka i sommar !
  Välkomna hem förresten - vi läste just att nu installerat er i hemmet igen.
  TACK för all trevlig läsning i vinter !!!
  Bosse och Gerd i Södertälje.

  SvaraRadera