söndag 8 april 2012

PÅSKAFTON


Påskafton.
Oh, vad det smakade härligt med riktigt svensk påskmat, vi bara kastade oss över läckerheterna; köttbullar, Jansson, omelett, lax och sill i alla de former, västerbottenpaj... Till efterrätt chokladmazarinkaka med hallonsås, mangosås och glass Allt tillagat/tillverkat av vår dotter Cornelia. Vi åt förstås så det kändes som vi skulle spricka, och det kändes  skönt att efter denna delikata måltid ta en promenad i den något kyliga vårkvällen, för att så att säga , lätta lite på trycket! Och Inga-Lill blev jättelycklig när hon hittade vårens första vitsippor! Tänk att få stoppa ner näsan i en nyplockad vitsippsbukett!!! Doftar underbart!


 Påskjulafton! Vi hade ju inhandlat diverse grejer i Marocko; skålar, kryddor, armband, skor, lyktor m.m. Nu blev det påskklappsutdelning... Amanda med marockansk lykta...


... Ebba med skål från marknaden i M´hamid, fylld med ökensand och en fossilsten...


... Jonathan med mössa från surfarbyn Taghazout...


... Cornelia hade svårt att välja ...


Det tar på krafterna ; påskmat och påskjulklappar! Amanda tog sej en tupplur, innan det var dags att ge sej iväg för att träffa kompisarna på påskaftons kväll!

Livet har sina goda stunder!


2 kommentarer:

  1. Vilka roliga och fina presenter till alla. Känns som om man ska bege sig mot Marocko nästa resa. Härligt att ändå komma hem till Sverige och den kommande våren.

    SvaraRadera
  2. Klart det är skönt att var hemma och få träffa familjen, men lite saknar ni nog resandet också, eller? 3M

    SvaraRadera