onsdag 8 februari 2017

BAGUETTE OCH COMTEOST


Äntligen... har vi fått inhandla en äkta fransk baguette!!!

Efter en 70-milafärd idag har vi nu hamnat på en fin ställplats i Beausemblant, mitt emellan Lyon och Valence...
Vi lämnade Bad Schönborn tidigt på morgonen med sikte på franska gränsen vid Mulhouse. Vidare i sydvästlig riktning på A 36 (motorväg) tills vi kom till Besancon... Där körde vi av motorvägen, och tog vi N 83 för att 1, köpa baguette (för det måste man göra i en liten fransk by, och så´na finns inte på motorvägen!) 2, köpa Comteost i Poligny, som är Comteostens huvudstad!


Poligny ligger i det vackra Juradistriktet  (vid N 83), där man framställer, förutom ost, även ädla viner. Man passerar många vackra vyer och små byar i Jura, bl.a. Arbois...


Torget i Poligny... här finns inte mindre än 4(!) ostaffärer, plus några till på smågatorna intill... Vår favoritaffär ligger i det gula huset! Här inhandlade vi, förutom Comte, även Morbier...
Nu hade vi bröd och ost...( ja, vad mer behöver man!?) Jo, en trevlig camping kanske...

I ACSI:s campingbok+på nätet hade vi kollat året-runt-öppna campingar, och hittat en camp strax söder om Vienne...men när vi väl kom dit så var det igenbommat!!! Öppnade 1 mars! Jag kan säga att vi blev både förb.....de(!!!) och besvikna!!!
Så ...fram med Ställplatsboken... Var fanns närmaste ställplats!? Med hjälp av GPSen åkte vi sen ut på motorvägen och in från motorvägen, in i rondeller och ut ur rondeller, genom små byar och till slut, i en liten by, skulle vi svänga höger, in på en pytteliten gata, som mynnade ut på en liten smal väg omgiven av gräsbevuxna fält... Var skulle vi hamna...(humöret var inte på topp nu precis!)!? Men...helt plötsligt framför oss, såg vi en liten fin by, som liksom skimrade i kvällssolen, och där mitt i byn- en fin ställplats! Nu kunde vi pusta ut!

Så till alla er som som har ACIS:s campingböcker och kort, lita inte helt på den "fakta" som står i boken eller på nätet; ha en plan B i bakhuvudet!!!

Och förresten hände en annan "rolig" episod (ja, nu efteråt kan vi skratta åt det!) när vi, arga och besvikna, följde GPSens anvisningar om att åka på och av autorouten.... Men det får ta en annan gång!
                                                                                                                                             IngaLill

4 kommentarer:

 1. Mysigt att vara ute på rull ...! Och GPS underlättar ofta, men inte alltid...! ;)

  SvaraRadera
 2. ACIS:s campingböcker och kort hade vi första året till ingen nytta. Har också kommit till campingar sent på kvällen som varit stängda men då stannade vi utanför och nattade och körde på morgonen igen.

  SvaraRadera
 3. Nu vattnas det ordentligt i munnen när ni berättar om ostarna och brödet, vill också ha det.
  Kram

  SvaraRadera