torsdag 23 februari 2017

SAHARASAND


Inga glada hejarop idag när vi slog upp ögonen...ingen sol, bara en grå himmel!
 Men va´sjutton...!? Hur ser takluckan ut...!? En massa frömjöl från träden...?? Så öppnar vi dörren och ser att hela bilen är belagd med ett enda stort sandlager! Och alla bilar runtom, och alla stolar och alla bord...
Vår engelske granne tittar ut och tittar sej förvånad omkring; "Sand!"säger han "jag trodde först att det var snö!"
Ja, så var det med det, regnmolnen hade tydligen tagit med sej sand från Sahara, och släppt ner allting när de susade in över det Portugisiska fastlandet! Men lite fascinerande är det i alla fall, att sand kan flyga iväg så långt, jag förstår inte riktigt hur det fungerar...Så den sanden som vi red kamel på, och åkte jeep på i Sahara, den gången vi var i Marocko, kan va´samma sand som vi idag har ägnat halva da´n åt att försöka tvätta bort från bil, bord och stolar! (Vilken tur att vi har en liten "Plåtis") Och inte bara vi; det har varit full tvättaktivitet på hela campingen idag! 
När vi tyckte vi tvättat tillräckligt, tog vi ryggsäck och kameror och begav oss in till Olhao centrum...
Lite vid sidan av "den gamla sta´n" såg vi plötsligt en skylt; "Outlet Algarve", och framför oss låg ett ganska så nytt köpcenter, och det var alltså "Outlet Algarve"! Med våra svenska ögon sett, så var det ett ganska så ödsligt köpcenter med få butiker...  

Här, på våning nummer 3, fanns några matställen och caféer...


På våning nummer 1, låg ett apotek... Alldeles vid ingången till apoteket fanns en glasvägg, där man kunde se apoteksroboten i full action! Den for upp och ner, fram och tillbaka, hämtade medicinförpackningar och sköt in dom till den väntande apotekspersonalen på andra sidan väggen! (På bildens högra sida) Ja, tänk vad vad en liten apparat kan göra, t.ex. bespara apotekspersonal en massa letande efter pillerburkar, salvor och flaskor!!!
Från det moderna köpcentret, med robotapoteket, drog vi oss ner mot de äldre delarna av sta´n, och slog oss ner på en av de små restaurangerna, och åt fantastiska honungs/apelsinmarinerade revben med frites/potatischips... Det goda brödet vi fick till, serverades i en häftig plåtburk!


Sen återstod några kilometers travande "hem" till campingen... Och när vi träffade på detta uråldriga olivträd, så kunde vi inte låta bli att förundras över dess livskraft och bestående skönhet!


På vår väg mot campingen slår vi följe med järnvägen, och gör en avstickare, för att göra lite inköp i den stora matvaruaffären Intermarché, som ligger alldeles till vänster om macken... men då får vi ta den "icke officiella"övergången (det finns några stycken sådana!), annars får vi gå några kilometer extra...


...och vi är förstås inte ensamma om att utnyttja dessa "kryphål"!
                                                                                                                   Inga-Lill                          

2 kommentarer:

  1. Det var modernt med apoteksroboten har jag inte sett här hemma.

    SvaraRadera
  2. Inte så kul att behöva städa bort all den där sanden. Sand har ju en tendens att smyga sig in överallt ... Ha det fint!

    SvaraRadera