lördag 3 januari 2015

KRAM PUSS VÄNNER!


Gillar du märkeskläder...? Ja, nu tänker jag inte på Armani, Boss, Filippa K eller liknande...utan t-shirtar med katter, blommor, I Love Paris, veteranbilar eller liknande på... Ja, så finns det ju dom med döskallar på! Dom gillar INTE jag! Förresten så pryder(?) ju döskallar det mesta, förutom tröjor; mössor, halsdukar, påslakan, strumpor... Nä, en döskalleförsedd grej kommer aldrig över tröskeln i mitt hus! Punkt slut!!!
Men så "hittade" min man A en ganska så fin t-shirt en dag i en butik. "Två för hundra" stod det på en liten skylt, ville man köpa en styck så kostade den hundra. Alltså fick man liksom en gratis! Nu var det så, att de tröjor som återstod på galjarna i just A:s storlek alla hade en döskalle på ryggsidan. Ganska så diskret, men dock en döskalle! "Aldrig!", sa jag, "den kommer inte in i mitt hus!" "Men", sa A,"den är ju gratis! Jag kan ju ha den hemma!" Så kom vi i alla fall överens om, att om han över huvud taget skulle få ha den på sej, så fick han dyrt och heligt lova, att alltid ta på sej en skjorta eller jacka över så inte döskallen syntes, om han skulle lämna huset. Och kom det någon på besök så fick han INTE vända ryggsidan till!! Vilket han lovade!

Nu var det så, att jag också "hittade"en tröja, också den "Två för hundra". Jag köpte två likadana för jag gillade färgen. Märket reflekterade jag inte på...
Så här om dagen kom vår vän P på besök, och när vi satt vid fikabordet, så sa P plötsligt:"Du, vad står det på din T-shirt?" Jag hade förstås ingen aning. "Nå´t med död måste de`va`, mortem betyder väl död!? Du kan gogla på det!"
Så fort han gått rusade jag till datorn...och goglade på FIDELIS MORTEM...och vad fick jag fram !?
Jo, Fiathful until Death, Draculas familjemotto!!!
Nää...!!! Fy sjutton! Här hade jag gladeligt gått omkring med en Draculatröja, det var ju nästan ännu värre än en döskalletröja!!!
Jag slänger tröjorna, tänkte jag, för jag kan ju inte skänka dom till välgörande ändamål, inte med Dracula och död...


...men så kollade jag på gogel igen, och noterade, att Fidelis ad Morten, alltså med ad emellan som det stod på tröjan, betydde "trogen intill döden"! Ja,ja, det var ju i alla fall lite bättre!
Så...o.k... Jag gjorde ett djupdyk i tygalådan, där jag hittade några tygbitar...
...och med symaskinens hjälp försvann Dracula och ersattes med en blomma!
 Och jag säger bara det! Att hädanefter är det jag som noga kollar de eventuella t-shirts som jag ska inhandla...
Men varför inte köpa helt märkesfria tröjor och själv förse dom med något "eget", precis som jag gjorde för länge se`n när barnbarnen var små; jag ritade helt enkelt av deras teckningar...

 
Amanda 6 år från 1996


  Jonathan 5 år från 1998
(Jonathan kunde inte skriva "vänner", men ville att det skulle stå just "vänner";
"För det är Amanda och jag, och vi är vänner!"

... för visst är bra mycket trevligare att gå omkring med budskap som "Kram Puss" och "Vänner" än döskallar och Draculamotto!!!
                                                                       Inga-Lill


2 kommentarer:

  1. Vad fyndigt av dig att rita av barnens teckningar. Jag använde mig av de påstrykbara märkena som fanns att köpa....gillar inte heller alla konstiga tryck de har nu för tiden. God fortsättning på 2015

    SvaraRadera
  2. Mycket smart och kul med barnens teckningar. Nej jag gillar inte heller alla dessa konstiga tryck på tröjorna och köper inte heller när det står med stora bokstäver märkesnamnet. Tycker det är jag som ska ha betalt för att gå omkring som en levande reklampelare med alla dessa texter som finnas hihihi
    Kram Yvonné

    SvaraRadera