söndag 5 augusti 2012

DAGAR MED EBBA


Ibland önskar jag att det fanns sån´a där Krumelurpiller, som Pippi hade ni vet! 
"Kära lilla krumelur, jag vill aldrig bliva stur!"
("Men Pippi, det heter ju stor, inte stur!" " Det gör det ju inte! Då rimmar det inte på krumelur!")
För dom blir stora alldeles för fort, barnbarnen! I helgen hade vi dock förmånen att få låna minstingen i barnbarnsskaran, Ebba, som snart fyller 11. Det blev en husbilstripp till Solens och Vindarnas Ö, Öland. Det var helt och hållet väderleksrapporten som avgjorde det!
Men just när vi kom till brofästet, vid 12-tiden på lördagen, så kom regnet! Å, vad vi blev besvikna! Det skulle ju va´SOL! Men... några timmar senare svängde vi av mot  Kårehamn, och då... tittade solen fram!


I Kårehamn var det liv och rörelse, och MÅNGA husbilar! Nytt för i år var, att Ställplatsen var utökad med ännu en gräsplätt, vi fick en bra plats alldeles vid vattnet, så varför inte övernatta här!? (Kårehamn blev ju Årets Ställplats 2011, vilket har gjort att ännu fler husbilar rullar in, berättade hamnvärden, så därför hade man utökat.) Men så kom jag plötsligt på, att oj! vi hade ju inte så mycket kontanter med oss, (avgift för övernattning 130 kr utan el), men vilken tur att vi hade Ebba med oss; "För jag har en 100-lapp", sa hon. Det är bra att låna ut pengar till mormor och morfar, man får tillbaks "med råge"! ( Och glass kunde vi köpa med kort i affären!)


Ebba och mormor i kvällssolen.


Söndagen bjöd på strålande sol, vi körde rakt över ön och hamnade i Äleklinta, där vi tillbringade förmiddagen med vandring på stranden, spelade "4 i rad" och fikade...


Hemfärden gick via Orrefors, där vi gjorde en snabbvisit på glasbruket.

Så var vi åter hemma i vårt Hovslätt, och kunde konstatera att det regnat rejält under tiden vi varit borta, men vi hade i alla fall fått några härliga solskensdagar på Solens och Vindarnas Ö!
                                                                                                                                /Inga-Lill/

2 kommentarer:

  1. Ja Öland är en pärla. Visst växer barnen fort, det gäller att hänga med och det värsta är att vi också blir äldre :) Nu gäller det att njuta av sommarvärmen, åtminstone ett litet tag till, sen har vi hösten här....tiden går fort:)

    SvaraRadera
  2. Vilken härlig tur med Ebba. Jag ser fram emot att mitt barnbarn blir lite större, 15 mån nu, så vi får låna med henne. Ha dé gott!

    SvaraRadera