tisdag 14 augusti 2012

GALLERI PERSGÅRDEN OCH CITRONI söndags packade vi fikakorgen (med bl.a. nybakade underbart goda bullar förärade av vår dotter Cornelia) och begav oss på utflykt med våra vänner Karin och Nisse och deras fyrbenta Malva. Målet var Galleri Persgården på Visingsö, där vår nyfunna/vunna vän Jan Almsgård hade utställning. 


Vi gjorde dock ett stopp i Gränna, där vi tittade in på det mysiga antikvariatet Citron, som innehas av Lena och Mats, även det nyfunna/vunna vänner. En riktig liten pärla, som ligger i den pittoreska Hallska Gården!Vilken underbar miljö för en fikastund tillsammans med trevliga vänner!
Därefter begav vi oss ner till Gränna hamn, för att ta båten över till Visingsö. Regnmolnen hängde tunga över oss, när vi gick ombord, så det gällde att hitta en plats i skydd för regn och "drag" från sjön.


Inte den optimala platsen precis, men tillsammans med vänner kan även den oansenligaste plats bli till glädje och skratt!


Så var vi på "Öa". Det fattas sällan samtalsämnen tillsammans med Karin och Nisse, så den ca 3 km långa promenaden till Persgården gick som en dans!


På Galleri Persgården möttes vi av det glada och trevliga paret Lindsgård. 
 Här blev vi barnsligt glada, när vi  beskådade Jannes detaljrika bilder, och kunde liksom känna atmosfären från platser som Paris, Venedig, Nice... för utställningen hette just "Platser".


Efter ett antal timmar var så åter i Gränna hamn, där vi,  innan vi påbörjade hemfärden , intog vi en god och efterlängtad middag på Hamnkrogen!

Tack alla goa vänner som gjorde denna dag till en dag att minnas!

                                                                                                     /Inga-Lill och Arne/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar