tisdag 28 augusti 2012

UPPSALA/STOCKHOLM

TISDAG 28 AUGUSTI


Det är trångt i kabyssen, när vi ska samsas med Amandas alla kappsäckar! Men vad gör väl det, när vi har förmånen att få ha en av de viktigaste personerna i vårt liv "inneboende"!


Dagen idag började med besöket på Akademiska. Det blev inte riktigt så positivt som vi hade hoppats på. Vi hade dock förmånen att få en pratstund med professor Kjell Öberg, en otroligt ödmjuk, vänlig och kunnig person, som känt och följt Arne sen han kom till Akademiska i mitten av 80-talet.
Under tiden som vi var på Akademiska fick Amanda i uppdrag att införskaffa fikabröd!
Vid 12-tiden lämnade vi Uppsala och åkte söderut mot Stockholm och Bredängs Camping, där vi kalasade på goda winerbröd, innan vi tog tunnelbanan in till city. Där botaniserade vi bl.a. i butiken Gordon Bleu och Östermalmshallen.I Gordon Bleu finns allt för köket, från exklusiva gasspisar till små vispar och potatisskalare. Här finns prylarna för såväl privatpersoner som restauranger.


I Östermalmshallen finns alla de tänkbara delikatesser, och att strosa runt där är en fröjd för alla sinnen1 (dock ej för plånboken!) Här är Amanda dock lite konfunderad; Kan man verkligen äta det här köttet!?
Väl tillbaka på campingen igen, tog vi husbilen till Solna och vår glade och trevlige släkting Marcus  Amanda hade ju med sej en hel del kappsäckar, men eftersom hon inte har tillgång till sin bostad än, så får de proppfulla väskorna förvaltas av Marcus i hans lilla lya så länge. TACK för det Marcus!

2 kommentarer:

  1. Så mysigt ni har det, husbilslivet verkar ju toppen! Måste gå till den "kökstillbehörsaffären" när jag åker till Stockholm nästa gång.
    Puss & Kram Cornelia ♥

    SvaraRadera
  2. Kul att se er! Hoppas ni hittade tillbaka till Bredäng. ;-)

    SvaraRadera