måndag 2 april 2012

ELPROBLEM

Måndag 2 april


Tidig morgon... Mot bageriet... Bara 3°!!! (Fy sjutton!) På med sockar (men var är dom? Har ju inte använt sockar på evigheter!) gympadojor och jacka! Åkte från st.pl. strax efter åtta... Följde D 974 norrut alldeles kanten av Canal de Centre. Vilken underbar väg! Kossorna och fåren betade på de gröna ängarna i solskenet, fruktträden blommade och nyss utslagna gullvivor vi vägkanten. Så... mitt i denna idyll, slutade plötsligt strömmen till bodelen att fungera! Kylskåp, vatten etc. inget funkade! Ringde till Burster, Sverige och fick goda råd och tips av Anders. Tack för det! Det visade sej att var en säkring vid bilbatteriet, som sitter under golvet vid förarstolen, som gått sönder.Nu gällde det att hitta en ny säkring... På 3:de stället hittade vi rätt! Bingo!!! Nu kunde vi pusta ut!


Strax efter Nancy körde vi av motorvägen in mot Pont-a´- Mousson, där vi fick en fin plats på st.pl. alldeles vid Moselfloden.  GPS N48°54´07,9 E006°03´40,1


Dagens etapp 385 km.

5 kommentarer:

 1. Ställplatsen i Pont-a´- Mousson besökte vi också. Cyklade in till stan på kvällen. Fick bytta säkring som ni när jag kom hem.

  SvaraRadera
 2. Vi plockar skruvar på golvet....vet inte riktigt var de ska sitta, men det lär vi märka när vi kommer hem :-) Något skakiga vägar i Italien gjorde så att mycket sitter löst. Kör lugnt och en Glad Påsk på er.

  SvaraRadera
 3. Vi har en extra låda med alla säkringar som finns i bilen för säkerhets skull. Tänk att en sådan liten grej kan ställa till så mycket. Vi har varit ute för det med värmepannan när det varit många minusgrader på vintern. Därav den lilla säkerhetslådan. 3M

  SvaraRadera
 4. Vilken tur att ni fick tag i ny säkring!! Jättefin bild därifrån vägen. Vackert!

  SvaraRadera
 5. Alltid är det något! Ha en Glad Påsk!

  SvaraRadera