söndag 24 juni 2012

PLATSENS SJÄL

Platsens själ... så heter utställningen i den nya konsthallen Artipelag, som ligger på Värmdö, som vi besökte idag. Ett fantastiskt ställe i en fantastisk miljö! Verkligen Platsens själ! Vi kunde beskåda foto, målningar, skulpturer, installationer och ett enormt vävt konstverk på Börje Ahlstedt!
Så här beskrivs "Platsens själ" i det lilla informationshäftet: Platsens själ är ett begrepp som sägs ha använts redan av de gamla romarna för att beskriva allt levande där även platsen ingick. En plats med själ kan finnas i naturen, men kan likaväl vara en urban miljö, en rumslighet eller minnesbilder av fiktiva platser...
Vi började dock dagen med en tripp in till Stockholms City. Vi åkte från campingen i Bredäng i strålande sol, men... efter några kvarter i city kom regnet! Ryggsäcken fick agera paraply!Men... efter regn kommer solsken...så sen blev det "växlande sol"..(Ja, varför kan man inte säga så, i stället för växlande molnighet!?) 
Nu har vi i alla fall installerat oss på campingen i Uppsala, i strålande solsken! I morgon bär det av till Akademiska...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar