fredag 23 september 2016

DIVERSE LÄCKERHETER


Mat, mat, mat...Tänk att man alltid ska, eller rättare sagt, alltid vill (!!!) handla mat när man är i detta matälskande land; Frankrike!!! Därför for vi idag till ett stort köpcenter utanför Agde för att fylla kylskåpet med ytterligare diverse gosaker!!! Och vad vi är lyckligt lottade som verkligen kan unna oss dessa läckerheter! Det blev bl.a. Miel cremeux de romarin (honung), Fleur de sel (grovt salt), Tartlette framboise (vansinnigt goda små "pajer" översållade med hallon), Rocamandour (krämig getost, som tillsammans med rosmarinhonung utgör en oslagbar kombination!), Mousse pur canard (krämig ankpaté), plus lite annat smått och gott som slank ner i varuvagnen!!!

Men syftet med själva inköpsresan var egentligen att köpa en fantastiskt bra "Bodymilk", som finns på ett speciellt apotek (i Frankrike, liksom i Sverige finns en massa olika apotek med olika sortiment!) i Agde. Köpte den första flaskan där för tre,fyra år sedan, och blev helt beroende! Varje år köper jag några flaskor TOPICREM Ultra-Hydratant, Lait Corps, hydrate 24 h. o.s.v.; inte för jag vet riktigt vad det betyder, men det kvittar, ska ju bara smörja kroppen med den!!!


...sen blev det lite lätt lunch-stranden-dusch-middag...

(Jo, strax innan vi skulle äta middag, hjälpte vi en trevlig fransman att resa sitt tält; han hade vissa svårigheter att klara det själv, så när vi studerat honom och tältet ett tag, så erbjöd vi honom vår hjälp. Han blev oerhört tacksam, och det blev ett trevligt samtal om både England/Wales och Sverige, alltmedan tältet kom på plats och förankrades i marken! (hans mamma var från Wales och han hade åkt runt lite i Sverige! Att träffa trevliga människor och utbyta lite tankar och erfarenheter och hitta lite gemensamma nämnare, är alltid berikande!)
                                 
                                                                                                          Inga-Lill                                             3 kommentarer:

 1. Kul att åter få följa med er på tur, har saknat era finstämda, ibland filosofiska texter och många vackra bilder. Ha en skön tid nu när hösten närmar sig här hemma...
  Britt-Marie och Lars (fotointresserade husbilsåkare från Falköping)

  SvaraRadera
 2. Tack snälla Britt-Marie för dom orden. Jag ska göra mitt bästa för att fortsätta! Inga-Lill

  SvaraRadera
 3. Frankrike är vårt absoluta favoritland när det gäller mat! Sååå mycket godsaker! Och visst är det roligt med alla människor man träffar och kommer till tals med! Ha det fortsatt fint!

  SvaraRadera