måndag 20 februari 2012

CAMPINGPLATSEN

Måndag 20 februari


Le Relais de Marrakch  GPS N 31°42 408  W 007°59 407
"En okänd väg kan leda till nya världar"; de orden är som  gjorda för Marocko!
Vi lämnade ställplatsen mitt inne i Marrakech med GPSen inställd på en camp sydost om stan´Nu ville  GPSen dra in oss på smala gator (gränder) i de centrala delarna av Marrakech, men vi totalvägrade... I stället beslöt vi att ta oss ut via den stora boulevarden som vi kommit in på. Det var därför nödvändigt att vända... vi skulle alltså förbi Jemaa el-Fna och var nästan framme vid denna stora trafikplats, när boulevarden helt plötsligt stängdes av (av polisen) här stod vi mitt i kaoset av bilar, bussar, mopeder, fotgängare, hästar och åsnor... Och så ALLA dessa taxibilar som absolut ska fram! Allt var huller-om-buller! Filkörning, vad är det?1 Nu var vi alltså tvungna att svänga vänster tillbaka, i stället för att åka rakt fram! Vi fick koncentrera oss på att åtminstone försöka komma ut utanför den ockrafärgade muren...  Framför oss hade vi häst med vagn och mulåsna med vagn. Det var bara att gilla läget! Ut kom vi i alla fall, och ställde nu in GPSen på en camp norr om stan´. Nu var vi och GPSen helt överens!Efter ca en och en halv mil såg vi målflaggan samtidigt som GPSen säger "Tag fågelvägen"

Och där,mitt i ödebygden, ser vi en skylt "Camping", och det ser ut som om den smala och gropiga vägen leder ut i tomma intet... men plötsligt-en rosafärgad mur, som vi följer... och så kommer vi till en blå port som leder oss in till en grön oas i det karga landskapet!


Alldeles utanför campen finns en LITEN affär, där man kan köpa det nödvändigaste; frukt, grönsaker, bröd, vatten, mjölk...


Ett gäng turister kom idag förbi campen , ridande på dromedarer.Idag har vi bara slappat i det underbara solskenet, som ibland kunde bli för intensivt, och vi fick flytta in i skuggan under Mimosaträdet!


Från campen kan man beställa taxi in till Marrakech, (det är MÅNGA som gör det!) och bestämma tid för återfärd... det kostar 60 dh (ca 50 kr)

Lite om elen... På de campingplatser som vi hitintills varit på, har elen fungerat alldeles utmärkt (mer än 6 amp)den värmer utan problem upp husbilen på nätterna, då det kan vara ganska kallt ( ca 6-7° ibland) solen värmer sen upp luften ganska snabbt, och vid 10-11tiden är tempen uppe i över 20°

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar