fredag 24 februari 2012

SAHARA

Fredag 24 februariKl. 9 lämnade vi vår trevlige campingvärd i Ouaarzazate, körde ut genom den trånga porten, för att bege oss ytterligare längre söderut. Vi körde genom ett kalt och stenigt ökenlandskap, genom en bergspassage (Tizi-n-Tinififft) på "bara" 1650 m.ö.h.
Vi mötte hundratals med små söta Renault 4 som deltagit i någon sorts rally (om någon vet något om detta är vi tacksamma för information!)

 

...genom småstaden Agdz och Draa- dalen, som är en enorm och långsträckt oas....vi passerade staden Zagora och strax därefter tog ett ödsligt, stenigt och kargt ökenlandskap vid ner mot Mhamid, där vägen tar slut...
Vägen från Ouarzazate var mycket bra, utom de sista åtta milen, då endast en körfil var asfalterad. Man fick därför köra ut på den grusiga vägrenen vid möte.


Vid vägs ände, i den lilla byn Mhamid) körde vi nästan rakt in i en campingplats...  N29°49´16,9  
W005°43´14,1  Nu är vi så nära Sahara vi kan komma!!!  
Här finns minst två campingplatser till, även under dagens etapp körde vi förbi ett antal campingplatser!Dagens etapp ca. 265 km.

2 kommentarer:

  1. Vad er resa låter spännande och så fina bilder. Tackar för nya koordinater.

    SvaraRadera
  2. Otroligt spännande att få följa med er på resan, hemifrån Tvsoffan. Marocko har ju aldrig tidigare lockat mej, men med era bilder och ord blir jag mer och mer "omvänd" :)

    SvaraRadera