söndag 26 februari 2012

KAMELRIDNING

Söndag 26 februari


Det är inte varje dag man är på kamelfärd i Sahara... men idag hände det! Vid 9-tiden satte vi oss på varsin kamel och "gungade" iväg, med den vänlige Houleine som ledsagare.
Vi vandrade i "Lilla Sahara", bland palmer, små buskar, ett och annat hus av lera och någon åsnekärra i ca 2 timmar...


Därefter mötte en jeep upp, och vi fortsatte längre ut i öknen mot Stora Sahara. Här stötte vi bl.a. på stora dromedarhjordar, och besökte några normader, som bor i ökenlandskapet.
Plötsligt kom vi till en brunn där ute mitt i ingenstans, och Moborek (som körde jeepen) berättade att det var normadernas brunn. Här tog han upp vatten för att senare forsla till de normader som vi tidigare besökt.


Vi fortsatte ut i ingenstans, och efter några timmars bilfärd kom vi till en "bivack", där vi skulle inta vår måltid. Här kunde vi se gränsen till Algeriet.


Här hälsade Oman oss välkomna, vi fick sätta oss till bords och inta en härlig middag. den bestod av sallad med god dressing. ris med vita russin och kanel, grillspett med kyckling samt frukt till dessert.
Därefter for vi "hemåt", hämtade upp en normad och hans son som skulle till byn... Hur Moborek kunde hitta i denna väglösa öken är ett mysterium, men "hem" kom vi, ända fram till husbilen, med en påse Saharasand och en påse med fossilstenar från särskild plats i stenöknen. (Sahara är inte bara sand, där finns även mycket sten!) Vi var ganska så trötta efter denna hisnande bilfärd, kamelritt och för att inte tala om ALLA dessa nya intryck...!

6 kommentarer:

 1. Vilken upplevelse!!! Fina foton och det sista fotot är något alldeles extra.

  SvaraRadera
 2. Vad spännande, med kamelfärd, var det något som ni kunde beställa på campingen? Vilka upplevelser ni får vara med om. Ha det gott.

  SvaraRadera
 3. Spännande och säkert fascinerande! Hur ont har man i kroppen dagen efter...?

  SvaraRadera
 4. Kul, verkar det ha varit. Och sista bilden, fantastiskt fin.

  SvaraRadera
 5. Så facinerande! Håller med om att sista bilden var fantastisk.

  SvaraRadera
 6. Vad många annorlunda upplevelser ni får vara med om! Underbart vackra bilder!

  SvaraRadera