lördag 11 februari 2012

SÅ GÅR DAGEN...

Lördag 11 februari

Många av er därhemma undrar förstås hur vi får tiden att gå, när vi "ingenting" gör... Men allt tar sin tid; att handla nybakat bröd på morgonen tar sin tid, (är det bara i Sverige som vi äter "gammalt "frukostbröd?), att gå och diska tar sin tid, kanske träffar man någon eller några ur "svenskkolonin", stannar och småpratar lite... Så ska man tvätta lite; en tröja, några handdukar... man står där och blaskar och skjöljer och det tar sin tid... Tar en sväng till grönsaksbutiken, går förbi "skräddaren"som bl.a. syr om bilklädslar...


Sätter oss en stund i det härliga solskenet, äter sen en lätt lunch.  Disk! Sen en stilla promenad på campingen som kan ta en bra stund, det finns så många TREVLIGA människor att byta några ord med! Här är det glada "norskegänget" som alltid sjunger! Så kommer Monica och Kjell cyklande förbi, stannar till och vi tar varsitt glas rosé. Kjell berättar om konsten att tömma en toa...(Om ni vill veta hur det går till, så berättar han gärna...)


Därefter fixar vi middan´, grillar kött, wokar grönsaker... Och det tar sin tid... Till efterrätt- Creme Caramel, som vi köpt färdig på Carrefour, smakar riktigt gott! Och så disk igen! Arne går in i duschen och hämtar varmt vatten,(bara kallvatten vid diskbaljorna!) och det tar sin tid...


Efter en liten kort "kvällsronda" går vi och duschar och kryper sen in i vår lilla "bubbla"...


Vad vi saknar mest (förutom barnbarnen förstås!) är riktigt god ost! Igår, när vi var och handlade på Carrefour, blev Arne överlycklig då han upptäckte att de hade Comtéost! När vi sen skulle betala tyckte vi att det blev ganska dyrt, (det är ju annars så billigt här i Marocko).  Vi upptäckte då, att 250 gr  comteost kostade  91.65 dirham, alltså ca 80 kr! Jämfört med två fina stora köttbitar (av nöt) som kostade 29.67 dirham! Men det är den allt värd 80 spänn , den lille ostbiten!
Nu är klockan 19.30 och det maler på i minareten och allt är helt lugnt på campingen...
Och att fixa bloggen tar sin tid!

4 kommentarer:

 1. Håller med allt tar sin lilla tid :-)Vi saknar hushållsosten, men har idag köpt Gouda och Edamer, som det går att använda osthyveln på. Ser att ni har det varmare än här i Spanien, men vi hoppas värmen kommer nästa vecka. Ha det gott.

  SvaraRadera
 2. Varför "stressa"? Njut av det goda livet har att erbjuda. Låter helt underbart att "bara vara".
  Hälsn från sol,gnistrande snö -3gr
  Yvonné

  SvaraRadera
 3. Skönt att komma in i en annan rytm!

  SvaraRadera
 4. Nog är det skönt att bara ta det som det kommer, dvs njuta och ha det härligt. Fortsätt med det!

  SvaraRadera