onsdag 6 maj 2015

DOVER-CALAIS


Dover- Calais
I går eftermiddag körde i iland i Dover, då hade vi avverkat fem länder på två dygn (ja, räknat med Sverige och G B blir det ju sju förstås!); Danmark, Tyskland, Holland, Belgien, Frankrike och slutligen G B! 
Färjeterminalen i Calias var gigantisk stor, köpte biljett i ett särskilt biljettkontor (där vi fick parkera bilen en bra bit bort och gå till fots!) sen till incheckning (då hade vi bilen), där vi visade biljett och pass (vilka kollades MYCKET noga!), vidare till ytterligare en lucka, där biljett och pass kollades ytterligare noggrant, och vi fick besked om att åka till "Lane 22". Nu fanns det ju inte bara 50 eller 100 banor att köa i, nej, det var så där 3-400!!! Men vi hittade nr 22 ganska snabbt i alla fall!
(Ett tips till er som ev ska göra samma resa; Köp biljett hemma på nätet. Mycket billigare!)

Det blåste rejält när vi la ut från kajen, ganska så mycket försenade, och överresan blev så där lite halvt om halvt obehaglig... Det var liksom lite svårt att röra sej i båten utan att ta "snesteg", och man fick titt som tätt hålla sej i väggen eller nå´t räcke etc. Det såg ut som alla var lite smått berusade...När vi skulle in i hamnen i Dover, fick vi hjälp av en bogserbåt, som "höll emot", och vi fick order om att absolut inte gå ner till våra fordon förrän "faran var över"!
Det kändes ganska skönt när vi körde i land i Dover och vi hittade en fin och välordnad camping bara några km från färjeterminalen.
Idag for så mot Wales, men... det har varit ett evigt köande... på alla vägar, stora som små (vi har kört mest på motorvägar!), stopp och snigelfart... Tummen ner för bilkörande engelsmän...det är svårt att byta fil när man "måste" t.ex. vid av och påfart till motorväg... Nej, då vill dom inte ge plats! 
Där får tyskarna tummen upp, de bereder alltid plats, och trafiken flyter mycket bättre i Tyskland ! Tycker vi...Vi var inne en liten sväng i Bath, men där var så MYCKE folk och svårt att hitta p-plats så vi drog vidare...


...och alldeles bakom den här kröken fanns en alldeles utmärkt camping, där vi slår läger tills i morgon då vi far vidare västerut!
8 kommentarer:

 1. England har inte lockat oss speciellt mycket och absolut inte nu. Bara båtresan avskräcker mig.
  En fundering har funnits på ev. bussresa till Skottland....men den får vi nog lägga på hyllan tills vidare.
  Ha en riktigt skön resa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man är ju inte sämre än man kan ändra sej!!! Och det blåser ju inte jämt!

   Radera
 2. England lockat oss! Följer med intresse

  SvaraRadera
 3. Hur gör ni för att hitta Internet.
  Köper Sim - kort
  Mc Donalds, Restauranger
  Letar fria Zoner
  Berätta
  Nisse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hitintills har det funnits WiFi på campingarna. På något ställe gratis, men där vi är nu får vi betala 7 pund för ett dygn. (10 pund för två dygn)Det verkar vara fri WiFi på alla pubar. Hälsar Inga-Lill och Arne

   Radera
 4. Skönt att komma iland efter den båtresan förstår jag! Jag åker gärna båt, men just när det stormar kan det vara obehagligt... Ser fram emot att följa er fortsatta resa! Har inte varit i Wales...

  SvaraRadera
 5. Avundas er inte färjefärden,men annars skulle jag gärna återse GB.Elisabeth

  SvaraRadera