lördag 23 maj 2015

MARKNAD I CAP D`AGDE

23 Maj

Livsnjutaren Arne med en bit av den nyinköpta osten från marknaden i Cap d´Adge. "The king of  chesse" påstod försäljaren, och det kan vi väl delvis hålla med om... För det finns ju ett antal läckra ostar här som mycket väl kan leva upp till titeln "King" eller "Queen of cheese"!

("Nu får du inte skriva mer om den där j..la blåsten! Och om sanden" tyckte A, och det ska jag inte göra! Även om det blåser!)

Idag tog vi cyklarna för att bege oss in till Cap d´Agde och besöka marknaden. När vi ändå tagit med cyklarna så måste vi ju använda dom nå´n gång, resonerade vi.
Så kom vi till den stora parkeringen där vi visste att det brukade vara marknad. Det stod även på div. skyltar: Parkering förbjuden på lördagar mellan 05.00 och 15.00 p.g.a.marknad! Men... nå´n marknad hittade vi inte! "Är du säker på att Samedi betyder lördag!?"undrade A. "Ja! Absolut!", svarade jag irriterat,"det står på engelska också; Saturday! Och det betyder lördag!!!" A tvivlade på mitt språkkunnande, vilket gjorde mej ännu mer irriterad!
Ja,ja, vi cyklar väl en sväng in till staden Agde i stället, inte så långt bort... Men vi cyklade och cyklade,,, och trots karta, så kom vi liksom aldrig ens i närheten av sta´n , så vi vände och kom åter till Cap d´Agde... och minsann, hittade vi inte marknaden som nu fanns betydligt längre bort än den brukar vara, och nu i miniformat! "Ha,ha", triumferade jag,"där ser du!Klart att den inte är lika stor som under högsäsong!"
För oss var den precis lagom, och vi köpte, förutom ost, rosmarinhonung, jordgubbar, aprikoser, tomater, lök, gröna bönor, några spännen till håret och några armband. I "Partisseriet"tvärs över gatan passade vi på att inhandla en liten hallonpaj innan vi begav oss mot campen igen!(Får gurkorna se ut så här enligt EU!?)

 Åsså är det där med copact living och ett stort bra kylskåp igen...!


1 kommentar: