fredag 22 maj 2015

SNÄCK OCH STICK

22 Maj


Det blåser hysteriskt...! Vi går på den nästan folktomma stranden och plockar snäckor. Även Arne delta´r i samlandet, helt frivilligt!  Sanden piskar oss i ansiktet, på armar och ben...Men det är varmt, och solen skiner från en molnfri himmel! Så är vi nöjda, och beger oss "hem". Eller kan man egentligen bli nöjd!?Man upptäcker ständigt den ena vackra snäckan efter den andra...hela tiden!
Så äter vi en långsam lunch... Men framåt eftermidda´n går ner mot stranden igen och breder ut våra badlakan. Jo, det är en hel del solälskande människor som trotsar vinden och den ständigt anfallande sanden!
Trots varm dusch, tvål och schampo så det nästan omöjligt att få bort all den fina sanden från alla delar av kroppen! Rätt som det är kan man känna hur det liksom knastrar i munnen, eller hur mycket sand som gömt sej i öronen!

***
Och så alla dessa små  nästan osynliga "mosquitos", som går till anfall när man minst anar... Arne svär ve och förbannelse över dessa varelser, och det är inte så konstigt...För sån´a här spår kan  en liten sketen mosquitos lämna efter sej efter ett besök!
Därför har han alltid med sej en massa tabletter att gå till motattack med!!


God natt! Nu kryper vi till kojs och lyssnar till vinden och upptäcker ett och annat sandkorn bland lakanen!!!

2 kommentarer:

  1. Aj aj så foten ser ut, förmodar att det kliar också. Dom där rackarns myggorna gillar även mig så jag vet hur det kan vara.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Ser inget bra ut med foten. Ni får hålla er till sandaler ett tag, så huden får chans att läka.

    SvaraRadera