torsdag 28 maj 2015

PROVENCE I VÅRT HJÄRTA
28 Maj


Vad är det som gör Provence så speciellt? Ljuset? Dofterna? Vinfälten och de intensivt röda vallmofälten? Olivträden och Mandelträden? Körsbärsträden med sina stora röda saftiga bär? Lavendelfälten, där blommorna än så länge står i knopp? De små byarna, vägarna och även broarna som romarna en gång la grunden till? 
 Provence inger en mycket speciell känsla, en känsla av välbefinnande och lugn!
Här sitter Arne under mandelträdet och förbereder dagens lunch...Solen värmer, luften är len, fåglarna kvittrar och det är absolut stilla...


 Joucas, en liten by inte långt från Lacoste, som är alldeles nyupptäckt för oss! Trots att vi varit så många gånger i dessa trakter upptäcker vi ständigt nya små gemytliga byar! Här sitter vi i skuggan av den stora lönnen och dricker en kall öl och blickar ut över det magnifika landskapet!

"Vårt" Lacoste med en nyinköpt baguette till lunchen!


5 kommentarer:

 1. Åh vad jag njuter av era bilder från France. Nu har ni förmånen att parkera på era vänners tomt. Men vi som inga vänner har där, undrar: finns det någon plats att parkera för en vanlig husbil i "era" små mysiga byar?
  Fortsätt njut Kram Yvonné

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh ja! Det finns campingar och ställplatser lite varstans i byarna! Du får gärna kontakta oss om du vill ha mer information! Till nästa helg är vi hemma i Sverige igen!

   Radera
 2. Undrar som föregående skrivaren finns det en ställplats/camping i närheten av detta paradis? Kommer att åka ner till ljuvliga Provence i början på juli och då hoppas vi att lavendeln blommar! Ha en fortsatt bra resa! Mvh Birgittha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh ja! Det finns campingplatser och ställplatser lite varstans i byarna! Du får gärna kontakta oss om du vill ha mer information! Till nästa helg är vi hemma i Sverige igen!

   Radera