onsdag 14 mars 2012

MAGSJUKA, STÖLD OCH RÅN

Onsdag 14 mars


Marocko- en tillbakablick...
När vi kom till Marocko, kom vi onekligen till en annan värld- ALLT var så annorlunda... Hjärnan jobbade för högtryck och sinnerna registrerade ALLT1 När man möts av det som annorlunda mot det man är van vid, kan det till en början verka skrämmande och farligt. Så även för oss; människorna och deras klädsel, husen , vägarna, bilarna , trafiken, djuren och skräpet... All var bara en enda röra! Vi ville helst vända om... Men efter några dagar började man förstå och vänja sej, en annan kultur, ett annat land, en annan världsdel, så totalt olikt vårt välordnade och ordentliga Sverige!
Innan vi lämnade Sverige, var det många som höjde ett varnande finger; många som "hade hört att": magsjuka fick man absolut i Marocko, likaså fick man akta sej för både inbrott, stöld och rån!
Så till alla er som "har hört"...
magsjuka kan visserligen förekomma, men är inte speciellt vanligt (Vi har ätit "ute" många gånger på små inhemska restauranger, samt har ätit mycket frukt och grönsaker)
inbrott, stöld och rån... ingen av de svenskar, norrmän, tyskar som vi pratat med hade råkat ut för något sådant i Marocko (däremot i Spanien och Frankrike!), eller visste någon som gjort det.Marocko kändes väldigt tryggt och säkert!
Det finns gott om poliser, de finns överallt, och är trevliga och hjälpsamma. Även de marockanska människorna är mycket vänliga, förutom en del försäljare förstås. Det räcker med att man kastar en blick på en vara, så bara "flyger de på en" och är mycket envisa. Om man sedan verkligen är intresserad av varan, så är det ganska kul att förhandla om priset, alltid med ett leende och med glimten i ögat!
Det har varit fantastiskt att ha fått ta del av den Morockanska kulturen, så olik vår egen. Vi är glada att vi inte vände om efter bara några dagar ( många vi träffat hade känt likadant) utan tog steget rakt ut i detta, för  oss, okända Marocko!

1 kommentar:

  1. Tidigare hade vi ingen längtan till Marocko, men efter att ha följt er på resan så har vi ändrat uppfattning. Kanske blir det dit vi åker nästa år. Tack för att vi fått följa med på er resa! Ha en fortsatt bra resa hem.

    SvaraRadera