lördag 3 mars 2012

SVENKSLÄGRET

Lördag 3 mars

Nu har vi kommit tillbaks till "svensklägret" på campingen i Agadir! GPS N30°30´35,1 W009°41´01,4 Egentligen hade vi tänkt stanna en dag till i Marrakech, men vi kände att vi inte kunde samla på oss mer intryck, det var alldeles  fullt i huvudet! Därför återvände vi till det lite lugnare "svensklägret," för att smälta allt. 
Gårdagens rundvandring i Marrakechs souker (souk=marknad där de olika varorna placeras i olika avdelningar enligt ett visst mönster)avslutade vi med att bara sitta och iakttaga allt som utspelade sej på Jemaa el-Fna, Jycklarnas Torg. Först slog vi oss ner på ett café, där vi svalkade oss med varsin coca-cola,(var är ölen!?) därefter drog vi vidare till en liten restaurang alldeles i närheten. Där intog vi en middag bestående av; 1 Marockansk Sallad och 2 Grillad kyckling med pommes och ris Till det drack vi kolsyrat vatten...(Var är vinet!?) För denna middag betalade vi 85 sv. kr.!(För två personer!) Solen sänkte sej sakta  och gick till slut ner bakom moskén, vimlet och sorlet tilltog i styrka och vi vandrade sakta "hem" till ställplatsen mitt i stan. (Men när man skulle över den stora boulevarden gällde det att snabba sej!) Detta enorma skådespel kan man nog inte uppleva någon annanstans i världen!

Här är den lugna och trygga parkeringen/ställplatsen mitt i Marrakech (bevakas hela dygnet, och kostar 50 dh /dygn) GPS N 31°37,462  W 007°59,677 Här stod 15-20 bilar, från flera olika länder, under natten.
1 kommentar:

  1. Oj, vad det är roligt att följa er. Vilken resa ni gör! Man kan förstå att det är mycket intryck att smälta för det är det nästan bara genom att se era bilder. Idag är det Vasaloppet och Nisse sitter och tittar, själv har jag suttit vid symaskinen. Jörgen Brink gick först in i mål. Vi ska snart gå ut med Malva , solen skiner, men det är kallt. Ta vara på den värme son ni får den behövs säkert när ni kommer hem. KRAMAR till er Karin och Nisse

    SvaraRadera