måndag 12 mars 2012

TILLBAKA I MOHAMMEDIA

Måndag 12 mars


Dagens rutt; från Agadir till Mohammedia norr om Casablanca. Fin motorväg hela vägen, 508 km, kostade 279 dirham.
Yes!!! Nu har vi passerat Casablanca, och kommit till campingen Océan Bleu i Monammedia, där vi övernattade när vi var på väg söderut. Eftersom det förekommit en del stenkastning just i Casablanka kändes det lite pirrigt när vi närmade oss staden. Det är ungdomar som står på broarna över motorvägen och kastar sten på de "lyxiga" husbilarna som kör förbi. Egentligen inte så konstigt, när man ser dessa eländiga "kåkstäder" alldeles vid sidan av vägen! Man kan visserligen förstå varför  de attackerar dessa "lyxåk" men inte acceptera handlingen! Denna eftermiddag, när vi passerade staden, var trafiken tät, och det stod poliser på några av broarna.
Och nu har vi som sagt hamnat på denna lilla camping, alldeles vid Ocean Atlantique. Hit tar man enl. GPSen fågelvägen, men det går lika bra att köra en bit på stranden..! Svårt att ta fågelvägen med husbilen! (Alldeles innan man kommer till campingen finns ett jättefint "patisserie" (=kondis) där vi köpte en baguette + en lite grövre brödkaka + två vansinnigt goda smördegsbakelser för 7 dirham, bli väl knappt 6 sv. kr.!)Här rastar vi  på en fin mack/rastplats vid motorvägen. (Alla mackar/rastplatser utmed motorvägen är mycket fina och välordnade!)

1 kommentar:

  1. Gott att ni snart är tillbaka i Europa igen! Tänk vad mycket goda ostar det finns i Spanien och norrut... och kanske även lite leverpastej?
    Nu längtar vi efter er!
    Kram Cornelia♥

    SvaraRadera