söndag 18 mars 2012

MC DONALDS

Söndag 18 marsIdag hade vi siktat in oss på att åka in till Torre del Mar, och äta. Men att hitta något ätbart vid femtiden var stört omöjligt! ( Om man inte ville ha glass förstås!) Där var vi inte överens Spanien och vi... Så det blev Mc Donalds som blev räddningen!

MAROCKO - EN TILLBAKABLICK.

När vi stod på ställplatsen/parkeringen inne i Marrakech, såg vi denna tyskregistrerade bil, som givetvis väckte nyfikenhet. Den var nämligen belamrad med namn på all väldens länder! Alaska, Brasilien, Chile, Argentina, Tibet, Vietnam, Indien, Iran, Egypten... Hade detta tyska par verkligen besökt alla dessa länder!? Jag var förstås tvungen att fråga... Jodå, de hade varit där, berättade detta ytterst vänliga och trevliga människor! Men hur kunde ni göra er förstådda, undrade jag vidare... Jo, förstår du, svarade de, det finns ett språk, som ALLA människor i hela världen förstår, och det är VÄNLIGHET! Om man är vänligt sinnad och visar vänlighet, så får man alltid vänlighet tillbaka!
Fortfarande lite nyfiken, frågade jag, om de forskade eller skrev en bok om sina resor. Nej, svarade de, vi reser för vår egen skull, för att vi är nyfikna på andra länder och människor. Möjligtvis kan det bli någon tidningsartikel... Och så skriver vi dagbok förstås!
Vart de skulle styra kosan efter Marocko glömde jag att fråga, men visst var det tänkvärda ord som de förmedlade!


1 kommentar:

  1. I Italien hade vi också problem att hitta nåt att äta de tider vi ville... Intressant att träffa människor som rest sådär mycket!

    SvaraRadera