tisdag 27 mars 2012

PENISCOLA

25 / 26 mars 


Ställplatsen i Peniscola GPS N 40°23´53,0  E 000°24´47,0
Här stannade vi i två nätter, härligt väder, njöt av sol och värme! Många svenska husbilsekipage!


Tänk att det kan va´så förvirrat... Ibland vet vi inte vad det är för dag eller datum (fastän vi har en almanacka hängande i bilen!)... För att inte tala om tiden! Som i söndags... Jo, då visste vi att det var söndag, och att sommartiden började. Men hur var det i Spanien!? Frågade några svenskar som stod på ställplatsen... Jo, fick vi till svar, det var samma i Sverige, så nästa söndag ska vi dra fram klockan... Nästa söndag??? Då kom ytterligare några svenskar, som hört vårt dividerande, och upplyste oss om , att just idag börjar sommartiden i Sverige och Spanien! Sen skrattade vi allihop efter vårt vimsande hit och dit med den där timmen... Men , å andra sidan, sa vi, så kan det väl kvitta med en timme hit eller dit. Tids nog får vi veta!


Dagens etapp 289 km.

4 kommentarer:

 1. Ja nog kan det vara förvirrande, vi upptäckte inte förrän på kvällen att det var sommartid nu, datorn talade om det :-) Ser att ni är på hemväg, det är vi också. lite svårt att lämna värmen bara. Ha det bra på er resa hem.

  SvaraRadera
 2. När man tillhör friherrarna, spelar ju en timma hit eller dit ingen som helst roll. Är ni på väg hem, här har vi vår (södra Sverige) och har njutit av det några dagar på Öland. På freds bär det av ner till Skåne, Danmark och norra Tyskland. 3M

  SvaraRadera
 3. Vad varmt och härligt ni ser ut att ha! Ja, visst är det förvirrande med sommartiden! På Island håller de inte på med det där, vilket iofs också är förvirrande, för ibland är det en timmes tidsskillnad, och ibland två... Men skönt är man är ledig och det inte är så noga med en timme hit eller dit. När man jobbar är det ju lite mer petimetrigt med det där... ;)

  SvaraRadera
 4. HEJ!! Vilken härlig sida! Kul att hitta hit!!
  Jag älskar Spanien, har dock aldrig varit dit med husbil ännu men man ska väl hinna. Det är så där när man har jobb och tonåringar att man inte kan va borta hur länge som helst men vår tid kommer väl :-)
  Ha det finfint!

  SvaraRadera