lördag 4 februari 2012

DAGEN I DAG

Lördag 4 februari


Dagen idag är en märklig dag, den är din...
Vi vaknar till ännu en solskensdag, klockan är 8.00 och tempen visar redan på 23°! Köper en baguette a 1kr i den lila butiken alldeles utanför campen. Äter frukost... Sen lite husbilsbestyr; tömma toatanken, städa toa, skaka mattor, vädra sängkläder, omplacering av diverse saker. Vi beslutar att ta en promenad på stranden, men när vi precis ska gå, kommer "kakmannen" med sin stora låda full med godsaker. Vi väljer ut två biskvier och ett bakverk med cocos på. "Une assiette" säger kakmannen, och vi hämtar en tallrik där han lägger två biskvier och två cocosgodsaker. Nej, protesterar vi, bara en cocos! "Fyra för 20 dm" säger han, "plus två gratis" Och så lägger han på ytterligare två stora sockerkaksskivor på tallriken. Vi protesterar inte, för när köpte vi 6 bakverk för drygt 15 kr!?



När vi kommer ner till stranden blir Inga-Lill genast erbjuden en kamelritt, vilket hon gestikulerande avböjer.  Vi vandrar barfota på stranden, där finns inget skräp, överallt annars ligger det skräp överallt, och man får se upp var man sätter fötterna! Ingen vågar sej i vattnet, utom vindsurfarna, som ihärdigt kämpar i det kalla vattnet!



Sakta vandrande tillbaks till husbilen, för att fylla på kaloriförrådet! Vi dricker kaffe/te och grosar i oss av de bakverk vi köpte av "kakmannen". Smakar förträffligt! Tempen visat nu på 29° (i skuggan) och vi beger oss till poolen, där vi sträcker ut oss på varsin solstol bredvid ett gäng stickande franska madamer.

Efter några timmar återvänder vi till husbilen för att tillreda en enkel middag, (efterrätten, Creme Caramel, köpte vi färdig i den stora mataffären i Agadir, jättegod!) som sen kunde avnjutas med ett glas rött/vitt, alltmedan solen sakta sänkte sej i öster, och till sist försvann ner i Atlanten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar