onsdag 1 februari 2012

MARKNAD I ANZA

Onsdag 1 februari

Igår köpte vi en "internetsticka" här på campen, som ska räcka i två månader och fungera i hela Marocko. Vi hade dock en hel del problem med att koppla upp oss , men... Det berodde mest på Arnes okunskap om datorns funktion!!! Så nu hoppas vi att det ska funka!
Här i Marocko är det gott om campingplatser, ställplatser, bankautomater och bensinmackar. Dieseln kostar knappt 7 sv. kr. litern!
Idag tog Monica och Kjell med oss till marknaden i den lilla byn Anza på vägen till Agadir. Så totalt annorlunda mot vårt välordnade Sverige!! Här köpte vi ett kilo körsbärstomater för knappt 3 sv. kr. och ett kilo nyplockade små bananer för drygt 6 sv.kr. Efter marknadsbesöket åkte vi in till en stor supermarknad i Agadir. Vilka kontraster!!! Här kan man t.o.m. köpa vin, öl och sprit; dock till svenska priser!Vi står fortfarande på en "provisorisk" plats här på campen och väntar på en "riktig". Här i Marocko finns otroligt många husbilsresenärer... de flesta fransmän, ca 80%.


I kväll är det "nordisk afton" här på campingen, då samlas alla nordbor på restaurangen nere vid stranden och äter en god middag tillsammans Vin tar man med själv.


Några av de svenskar som bor här på campingen.


Här på campingen finns även en fransk Freedom.

Speciellt till Ebba... Det finns "harapluttar" här också.


3 kommentarer:

 1. Hej på er!
  Jag följer er noga därnere. Det verkar väldigt spännande!
  Är allt lite avis och längtar till den dag hustrun får ledigt så vi också kan dra söderöver.
  Ha de fortsatt bra!!

  SvaraRadera
 2. Finns det harapluttar där!? överraskande! idag har jag varit sjuk:( är förkyld och ont i magen. har ganska mycket läxor som vanligt! saknar er jättemycket! puss Ebba!

  SvaraRadera
 3. Vilken fin moppe/scouter ni har - vad är det för märke på den - vi funderar på att köpa en och vill gärna få tips på bra köp.
  Tack på förhand för era tips !
  Bosse och Gerd i Södertälje.

  SvaraRadera