fredag 17 februari 2017

EN TRIVSAM LITEN STAD


Camping Giralda i Isla Cristina får bli vårt hem några da`r framöver... nästan fullbelagd; men många, många av de övervintrande "husvagnshemmen" är ännu inte bebodda!
Idag var det tydligen stora tvättdagen här på campingen, och det verkade va´så i hela sta´n, för det hängde tvätt överallt! Det har regnat ganska mycket här, så nu passade väl alla på, när solen äntligen visade sej!

Isla Cristina är en genuin gammal stad, som till stor del domineras av fisket. Här finns både små och stora fiskebåtar, och en stor andel av de män som gick omkring på de små gatorna var klädda i gummistövlar!
Alldeles nere vid hamnen intog vi en (väldigt!) lätt lågkalorilunch! (Men hur är det med vinet!?) 

De enda turister som finns i den här sta´n, är vi som bor på campingen (än så länge står alla semesteranläggningar tomma), och vi var också de enda som gick klädda i kortbyxor! Den inhemska befolkningen var vinterklädda; stövlar, jackor, halsdukar etc. fastän det var ca. +21°!!!
Efter att ha vandrat runt några timmar i den lilla staden, vände vi "hemåt" igen, en promenad som tog ca. 30 min...
                                                                                                                                                    Inga-Lill

3 kommentarer:

  1. Lågkalorilunch måste absolut kompletteras med lite vin, det tror jag på! Ha det fint! :)

    SvaraRadera
  2. Vi var där en vecka förra året. Och vi har aldrig tidigare sett så många stora vackra snäckor på en strand. Intressant stad också. Hälsningar Solan, just nu i Cabo de Gata.

    SvaraRadera